jcltm Ja jsem Metronet neznal, trochu me odradil asi rok zpet technik z Cetinu. Rikal no Metronet, to poradne ani ja neznam, co to je za firmu, tady nevim ze by to nekdo mel 🙂
Metronet to taky poradne nezna, je videt ze vsichni maj stejnej pristup. Mrknou na web Cetinu nebo nekam, tam videj 250 po jednom paru a poslou to zakaznikovi. Potom se divej, ze technik to vzdy shodi.
Cenove je to +- stejne. Musel bych stejne objednat 250/25 to je cena 660czk (UVT) vs 630 (Metronet). Duvod je ze me to jede na profilu 17a bonding. Rychlost 120Mb/s a upload 27Mb/s.
Malo z nich bude souhlasit asi s nizsim 100/20. UVT mi psal ze tom pripade 250/25.
Nevim proc, leda ze byse neco zmenilo, ale nedali me na profil 35b.
Metronet me dokonce napsal, ze me to jede 250 po jednom paru, takze ano, mam docela ted chut ze by me to mohli ukazat. Jen se bojim ze pojede technik z Cetinu tak 20x, snad me to nebudou uctovat.
Uz tehdy roce 10/2021, bylo to dost slozite, Cetin a jeho technici ten bonding fakt nedavali a i 365internet jen kroutil hlavou, proc me dela 4x objednavku, kdyz to technik vzdy shodi a hodi tam storno a vzdy tam napise podivnej duvod. Ochota tedy byla dost ze strany 365i, aby nekdo nemyslel.
Popis jak to funguje:
technik - ten rikal no slo by to tady az 160Mb/s, to ale dat ted nemohu, protoze je tam nejake narizeni CTU a ten profil je od 165Mb/s. Reseni je tak, ze reknete 365int, ze chce bonding na 100Mb/s, tim se udela 2x 50Mb/s a je to. Pojede to pak 120 treba, no a bud to bude zadarmo a nebo se domluvite na srovnani. Druhy par tu je, ale neaktivni. Storno, nelze zridit.
Takze za 476czk ano, me tak nechali, tedy na beznem tarifu 100/20 ale ja dostaval vic 🙂
Bohuzel s tim asi uz novej ISP souhlasit nebude, proto je tam zmineno toto.
technik - tak ten kabel protahnu tady dverma, nemam vrtacku pane. Tady je jen jeden par. Rikam, at se podiva. Nalezen druhy par. Jo tak sel dolu, vybehl a ze nevi kam by to mel zapojit? Objednano ze ma napsano zridit po jednom paru. Odjel, napsal ze zakaznik odmitl zrizeni sluzby 😃
technik - prijeli dva odbornici, tvarili se profi. Skoncili u prvni skrine, meli uz i klice, tocil klicem, smutne za to tahali a rekli ze to nejde. Takze taky odjeli. Vyrizeno vse a vzdy do 5min 😃
technik - az po dalsich urgencich, ze Cetin nema techniky a nebo kdo ma mit klice a jestli maj vrtacku, ze podarilo sehnat starsiho cloveka, co vedel co a jak. Do zpravy pro ISP 365int jsem musel nadiktovat co vse technik ma mit. Radsi at ma vrtacku, taky ze bude potreba mit klice od skrine ty spravne, no a aby nezapomel i na klice od DSLAMu ze i tam se musi. Celkem pak cumel, kdyz prijel ze nasel vyvrtanou diru (pujcil jsem vrtacku a udelal to sam), divil se ze jsem tahal uz i kabel. Vzal me alespon do DSLAMu na exkurzi at vidim jak to mam. Rekl ze to vic nepojede, ze to vi.
Jelikoz mam ted AVM FritzBox 7583 (starsi 7590 sel do opravy do Berlina) tak vidim jasne bonding a meri skutecne vzdalenost tj 360metru od ustredny, coz me tak potvrdili a vychazi to i dle chuze, kdyz jsem tam byl osobne. I ISP tedy 365int potvrdil rychlost, tu me Fritz taky ukazuje tak. Tim jsem vyradil Terminator Zyxel ze hry.
Zkusil bych ale pak jeste rict novemu ISP, zda by to slo tedy objednat a zkusit na 35b profil. Pochybuju ale ze zde to budou delat jako v Nemecku, ze by dotahli kabely optiku az k baraku a zbytek by sel po dome pres metalicke draty a ze by meli zajem bondovat 2x 35b a nebo delat Gfast. To nakonec moje zarizeni vse ma, bohuzel to nemohu pouzit.
Proto tak divne to resim, abych zase s tim nemel jen hromadu problemu.