pin Odpoveď je veľmi jednoduchá. Tri roky dozadu, keď som si plánoval nejakú sieť po byte, som o týchto veciach nemal ani šajn. Pôvodný plán bol taký, že ako router bude nejaký tp-link a za ním nejaký tp-link switch. Úplnou náhodou mi kolega z IT vnukol myšlienku postaviť to na tomto crs-ku. Vtedy som nevedel to čo viem dnes, nepoznal som toto fórum, nemal som tucha že existujú nejaké firewall pravidlá, vlan, adresný rozsah... Dnes by som sa určite rozhodol inak. Berte ma tak, že sa nesnažím za každú cenu postaviť nejakú low cost zákazku, ale že som bfu, ktorý prvý krát niečo nejako skúsil 🙂.
Oukej, je to teda hw asi nie je veľa možností. Vyskúšam všetky tipy, ktoré mi vyššie píšete, ďakujem za ne.
Puski Už jen tím že tam máš 3 bridge si defacto zabil procesor. Správná situace je jeden bridge, na ten hodit všechny VLANy a použít případně VLAN filtering aby si dostal ty správný vlany na ty správný porty.
Trošku si ma týmto zaskočil. Mal som za to, že pre tri samostatné siete potrebujem 3x bridge s vlastným dhcp. Nemusí to teda takto byť?
Alebo postavím otázku inak. Ako by ste teda postavili config, keď chcem tri samostatné siete, ku ktorým sa chcem pripájať aj cez wifi? Používam Unifi. Skúste ma, prosím, nakopnúť správnym smerom. Nepotrebujem podrobný návod. Úplne mi stačí v bodoch, ja si s tým poradím.
Ďakujem,