rado3105 BMS lítiových batérií sú prístupne cez Bluetooth, bez hesla a iného zabezpečenia. Je možné ich nejako zabezpečiť a čítať dáta, ktoré sa dajú získať cez bluetooth aj do nejakých programov ako Cacti, Monitorix, atď?
coitus Nepises z akeho bms chces citat data. Na github najdes kopu softu na citanie dat zo vsetkych BMS ci uz cez bluetooth, serial, RS485, CAN... Napr. JBD BMS ktore pouziva aj mivvy: https://github.com/tgalarneau/bms
coitus rado3105 Moje BMS maju bez hesla/kodu iba RO pristup, takze nejake poskodenie nehrozi. To ze niekto bude pozerat percenta baterie a napatie clankov ma nejako netrapi.
soban U mé se dá nastavit heslo BT, ale pochybuji že by to nešlo prolomit během pár chvilek. Pokud potřebuješ bezpečnost jedině připojit na krabičku kabelem, BT úplné odpojit (většinou je to modul na kabelu) a na té hrabičce šifrování/firewall atd......
soban rado3105 Tak si to odbalíš a nebo koupíš samostatně, záleží na tobě. PS. Nejsem si jistý, ale u Mivyy by se mělo jít s nimi domluvit aby ten konektor vytáhli ven, oni ty baterie skládají. (Mám od nich 2 kousky.)