- Upraveno
mtw To že tady třeba pixall stále obhajuje neobhajitelné..no buď ho živí právě polepšovna, nebo něco jiného, nebo jen tak z plezíru rozdává knížecí rady ze židle, která s praxí nemá nic společného.
pobavilo... fyi, moje strucne CV - https://www.linkedin.com/in/michal-ryb%C3%A1rik-761673113/
mtw Neznám totiž ISP, který by se vyžíval ve vyplňování kosočtvercovin pro polepšovnu a vlastní práce ho nebavila - a neživila. Navíc když skutečný přínos polepšovny pro stát je pouze utrácení peněz na placení netáhel co se tam zaryla, ale obecně způsobuje všem uživatelům telekomunikací jen a pouze zvyšování nákladů a zhoršování podmínek. Jak na straně dodavatelské, tak na straně uživatelské. Protože ti, kdo v polepšovně táhli byli již vykousáni za to, že přidávali lemplům v polepšovně práci a hlavně zodpovědnost.
uz som to pisal vyssie - zber dat je celoeuropska vec, a to iste plati aj pre narodnu regulacnu autoritu (CTU). ak vam vyplnanie dotaznikov pre "polepsovnu" vadi, mate niekolko moznosti, ako sa s tym vysporiadat:
1) zautomatizovat si to co najviac (export z informacneho systemu ISP a import do systemu CTU, aby to zabralo co najmenej casu),
2) poverit vyplnanim a spracovanim dotaznikov niekoho z kolegov na nizsej urovni hierarchie vo firme,
3) neposkytovat verejne el.kom.siete a sluzby v unii (potom nebudete mat povinnost tieto dotazniky vyplnat),
4) dosiahnut zmenu/zrusenie regulacneho ramca elektornickych komunikacii na urovni unie (prilis ambiciozny ciel, to sa vam/nam asi nepodari),
5) vystupit z unie (to je asi jednoduchsie ako 4., ale stale dost narocne).
body 1-3 su vo vasich vlastnych silach, body 4-5 obavam sa ze nie.
mtw Tak já to zkusím: Mám zájem podpořit lobbing, který nás malé bude zastupovat, nebude to žádná levota a ideálně mi v případě sporu s polepšovnou poradí nebo mne dokonce zastoupí (za peníze klidně, ale se znalostmi v oboru). Sám se lobbingu mohu zúčastňovat jen přiměřeně, protože jsem ten trapák, který se živí rukama, hlavou a technikou a ne vymýšlením papírů pro papíry. Ale třeba pokud budu mít zpracované nějaké podklady a informace k tomu, klidně pár těch poslanců nebo senátorů navštívím a budu jim dávat otázky a chtít odpovědi.
Tak ja to este skusim tiez: Co konkretne potrebujete vybavit/vyriesit, a aku to ma pre vas cenu?