- Upraveno
nenateklo nám ani do jednoho. Samozřejmě chápu že uzavřené zařízení je vždy problém ale nevěřím tomu že tohle řešení pomůže. Tohle má jenom vyrovnat tlaky aby nefouklo těsnění a nenasálo to kolem něj.
nenateklo nám ani do jednoho. Samozřejmě chápu že uzavřené zařízení je vždy problém ale nevěřím tomu že tohle řešení pomůže. Tohle má jenom vyrovnat tlaky aby nefouklo těsnění a nenasálo to kolem něj.
honzam Jj četl jsem o tom opakovaně na https://forum.mikrotik.com/, tady na fóru i máme vlastní zkušenost. Spíš je s podivem, že po těch x-letech a zkušeností co mají s hw to tam nedají rovnou / nepoučí se z minulosti a musí přijít nejdříve X reklamací, aby si nafackovali a udělali úpravu.
já měl utopený dva a to proto, že jsem je dal obráceně - logem vzhůru nohama.
Já měl utopený všechny z první dávky (vydrželi až do konce záruky)co jsem koupil, ty pozdejší zatím drží
Zkousel jste to nekdo opravovat?
Moc nechápu, proč tu vývodku nemůžou udělat dolů, jako u UBNT, asi by to bylo dražší, ale tohle moc vymyšlené není jako Nray držák a ta průchodka do toho.
Rox169 ale preco si daval aj na 60 - 7.14.1?
ved som to znova presiel zas ani v tych novych 7.16 stale nic pre w60 takze ja stale ostavam na 7.11.1 bo na 60g to ine nespravi alebo si mal iny dovod preco si isiel vyssie aj na 60g?
Proč? Protože i s verzí 7.12.1 se občas objeví kernel failure. S verzí s 7.16 a vyšší jsem toto nezaznamenal. Né všechno je v changelogu
honzam hmm pri 60 som nic take nezaznamenal ze problem with kernel a to mam uptime uz niekde aj cez rok a pohoda drzi to... jedine co zamrzne je wifi cast ze kelinti sa nepripoja lebo AP si neprepne sektor aj ked ma auto...ale to skriptom raz za noc zhodim a nahodim a tym sa klienti napojia znovu...
Tak to vyššie nepôjdem na 711.1 čisté a vravím od 7 11 nič pre w60 tak zbytočne úst vyššie len risk ich bugpv
Tezko říct mě přijde že poslední 3 roky co MikroTik to unikát
každej má svůj jedinečnej bug. Já tu mám jeden ten jejich sektor co když mu vytvoris bridge rozhrani tak CPU jede 100%. Jedno jakej FW. Ale když ho necháš teda jen routovat tak si vesele jede jako by se nechumelilo. Pomalu aby si každej spoj měl 2 dny zapnutej na stole a mezi nima nějakej umelej Trafic aby si viděl jestli to přežije u klienta aspoň přes víkend
Puski reset a dát pozor na macovky. Žádný restore backupů atd..
honzam Kernel failure může být klidně i vadným zařízením. Na to kolik máme mikrotiků je až s podivem jak nízká je reklamace ale přitom ten kernel failure klidně na reklamaci může být.
pedro4444 hmm, takže zamrzání wifi části není na upgrade? To ani nemusí být způsobené chybou která by se opravila v changelogu s prefixem w60. A kernel sem tam máme i tak. Opět otázka jestli to není hw chyba na reklamaci.
MikroTik sice v changelogach nepíše žádný změny o 60g ale já musím ze zkušenosti (stovky kusů na ptmp) říct, ze změna fw z 7.11 na 7.15 už nekolikrat vyřešila různé nestandardní chování 60GHz radia. Ať už resim rozpady, rebooty a takové to ruzne divne chování 60g radia tak po upgradu to často zmizelo.
Co se týká vody tak cca 500-600 ks cube pro + cca 100ks cube SA a utopenců přesně 0. Troufl bych si říct, ze na to z části budou mít vliv i ruky… nám zase ale casto praskaji drzaky (třmeny) u nraye když se to dotáhne trochu víc… Vždycky v místě kde začíná závit.
hapi Ano může to být na reklamaci, ale jestli si vzpomínáš tak CubePRO kernel failurem trpělo od vydání. Ty první verze 7 vůbec nechodily dobře. Kernel Failure každou chvíli. Pak se to postupně zlepšilo ale ani v 7.12.1 to ještě není 100% opravené. Od té doby co tam je 7.16 tak uptime několik dní bez failure. Čili za mě to prostě jen softwarově opravili
📡 Telekomunikace.cz