Tezko říct 😃 mě přijde že poslední 3 roky co MikroTik to unikát 😃 každej má svůj jedinečnej bug. Já tu mám jeden ten jejich sektor co když mu vytvoris bridge rozhrani tak CPU jede 100%. Jedno jakej FW. Ale když ho necháš teda jen routovat tak si vesele jede jako by se nechumelilo. Pomalu aby si každej spoj měl 2 dny zapnutej na stole a mezi nima nějakej umelej Trafic aby si viděl jestli to přežije u klienta aspoň přes víkend 🔥

• hapi replied to this.

Puski reset a dát pozor na macovky. Žádný restore backupů atd..

honzam Kernel failure může být klidně i vadným zařízením. Na to kolik máme mikrotiků je až s podivem jak nízká je reklamace ale přitom ten kernel failure klidně na reklamaci může být.

pedro4444 hmm, takže zamrzání wifi části není na upgrade? To ani nemusí být způsobené chybou která by se opravila v changelogu s prefixem w60. A kernel sem tam máme i tak. Opět otázka jestli to není hw chyba na reklamaci.

hapi je to novej kus přímo z krabičky. Backup soubory nedělám. Stahuju si exporty konfigurace pres PHP do databaze a pak si z toho beru jen informace co potřebuji. Žádný ctrl c ctrl v

MikroTik sice v changelogach nepíše žádný změny o 60g ale já musím ze zkušenosti (stovky kusů na ptmp) říct, ze změna fw z 7.11 na 7.15 už nekolikrat vyřešila různé nestandardní chování 60GHz radia. Ať už resim rozpady, rebooty a takové to ruzne divne chování 60g radia tak po upgradu to často zmizelo.

Co se týká vody tak cca 500-600 ks cube pro + cca 100ks cube SA a utopenců přesně 0. Troufl bych si říct, ze na to z části budou mít vliv i ruky… nám zase ale casto praskaji drzaky (třmeny) u nraye když se to dotáhne trochu víc… Vždycky v místě kde začíná závit.

hapi Ano může to být na reklamaci, ale jestli si vzpomínáš tak CubePRO kernel failurem trpělo od vydání. Ty první verze 7 vůbec nechodily dobře. Kernel Failure každou chvíli. Pak se to postupně zlepšilo ale ani v 7.12.1 to ještě není 100% opravené. Od té doby co tam je 7.16 tak uptime několik dní bez failure. Čili za mě to prostě jen softwarově opravili

crazyape Ruky? Jak můžou mít ruky vliv na to že tam zateče tím čumákem? Né vývodkou ale přední částí tam kde to výrobce lepí

no rukama je spíš myšleno chování obecně k jednotce než se namontuje. Umím si představit že tam pomačkáš na ten tubus nebo předek u SAček a těsnění povolí. Včera kolega nesl Wave AP v jedné ruce s 50cm výložníkem za třmeny. Jak myslíš se to vypadalo když sem si to na střeše převzal? Jemitofukosti je všude dost.

hapi to mas pravdu ale uz je to po 2r... cize reklamacia padla... a toto nam to vyriesilo...
        a preto stale hladam v change logu nejake zmeny vo w60 ale od 7.11 tam ani slovo tom nenajdes.... a vazne si myslis ze toto riesi kernel? tam staci vazne len ked zakazem wlan a znova povolim a sektor si to prepne a zrazu sa napoji aj ten co sa predtym odpojil a nemohol sa napojit... Tam mi pride skor problem pri tom auto prepinani sektorou ze to pocasie sa zhorsi on si da iny sektor a pak uz je pocasie ok mal by sa napojit aj ten horsi a jednoducho sa nepripoji bo mu neda ten sektor co by to malo mat ale ako nahle len zakazes a povolis a znovu ho donutis vyskusat sektory uz si to da ok... je to veru cele divne ale neprisiel som na to preco... a keby som to musel restartovat mozno by som este povedal ze kernel ok ale vravim tu nam bezia sektori uz rok a jedine co sa robi je len zakaz a povolenie toho wlan raz v noci..

@crazyape hmmm ty si ma teraz chytil... takze vravis aj tam kde si mal uptime rok a sem tam padala 60 na ap sektoru ti to vyriesilo padanie slabsich klientov co maju signal okolo -68? lebo vravim mne kernel vobec nepada ide to rok ale to ked sa zhorsi pocasie a zas da spat tak to padanie wifi ako pises to ma stale na 7.11 stve vravis ze tebe sa toto poriesilo na 7.15 ? teraz tam mas co az?

ty připojuješ klienty na -68? aha, to my neděláme.

hapi hej ked je to treba a maju separatny aktivny backup nevidim v tom problem...

pedro4444 já jsem ti na to odpověděl hned v prvním příspěvku. Klidně ti to tu nápisu znova. Ano update na poslední stable
            už par problemu vyřešil. Netvrdím ze všechny, ale vyřešil. A to, ze se ti někdy jeden klient odpojí a je potřeba bliknout rádiem aby skočil zpět u mě způsoboval fakt, ze sem měl někoho na AP mimo těch 60 stupňů co to vyzařuje. Když sem ho odpojil a hodil na vedlejsi(správný) sektor tak už to nedělalo.

crazyape ok diki si ma nahovoril pojdem jedne bod vyskusat a hodim tam 7.16.1 som teda zvedavy ci sa to tam upravi 🙂

o 6 dní později

tak jaky je vysledek? Pomohla nova vrze?

o 10 dní později

Rox169 este som sa k tomu nedostal... dam vediet..
                @crazyape este otazocka lebo mam tam teraz 7.11.1 ked dam klientom 7.16 tam na 5 ghz uz je ten novy balicek alebo sa mylim? pretoze ja 5 ghz backupom nejdem na cube lebo to ma slabu antenu ale na netmetal a ten nemam na 7.16.1... cize ak dam cube klientov na 7.16.1 tak sa asi na 5 kovy bod kde bude 7.11.1 nepripojim ci? kedze tam uz je ten iny balicek wifi na 5 ghz?
                diki za upresnenie este

• mino replied to this.

pedro4444 Novy balicek je iba pre wifi6. Cube Pro maju este wifi5 chip teda povodny balicek. (Aspon tie co som mal v rukach)

📡 Telekomunikace.cz