Ahoj, zacal nam blbnout spoj 6352 v 80tce a deje se to ze s niceho nic vypne na nekolik minut / hodin pak nabehne.
V logoch nic, proste jak po vypadku elektriny.

Zdroj a napajeci kabel se vymenil ale rebootuje se to stale.
Nejaky tip co je za problem?

Prvni log zaznam po reboootu je :
171 minor Alarm Device The NTP server is not reachable 2023-02-19 12:32:13
100 cleared Alarm Management VLAN Management interface down 2023-02-19 12:31:06
63 information Event Slot: 1 The slot 1 is in service 2023-02-19 12:31:06
100 critical Alarm Management VLAN Management interface down 2023-02-19 12:31:05
66 information Event Device: Slot 1 Module 1 Restarted 2023-02-19 12:31:04
56 warning Event Management Port Management Channel Up 2023-02-19 12:31:02
71 information Event Slot: 1 The slot 1 is out of service by maintain 2023-02-19 12:31:02

Co radí dodavatel?

zkontroluj napájecí konektor u jednotky jestli je správně složený. Povedlo se mi vyndat napájecí kabel z konektoru jako by vůbec nedržel v těch nakrympovaných svorkách. Prostě vyjel z konektoru.

hapi ahoj, vypada to tak ze to bolo asi konektorem. Rozebran slozen a nekolik hodin se to uz drzi....

hapi Klobouk dolu ta skvělou pomoc tazateli, pro tyhle věci tato fóra vznikala a ospravedlňuje to jejich existenci.

to byla čistá náhoda. Na stole jsme si připravovaly konektor na kabel a po připojení k jednotce jsem ho vytáhnul ven. Průchodka s konektorem zůstala na jednotce, oholený kabel v ruce. Prakticky tam kabel drží jenom v těch svorkách takže jsme vzali pájku a kabel přiletovaly do svorek v konektoru a hned se lépe spí.

podobne to vypadalo i u nas... sranda ze se to projevilo po temner 2 letech bezproblemoveho provozu. Uptime jednotky presahoval 600dni a konektor se rozpadnul pri odpojeni.... poskladalo se to a slape to dale...

Tak pokud ten kabel lisuješ patřičným nářadím, tak s tím problém fakt není. Pájení opravdu netřeba, jen si za pětikilo kupte lisovací kleště na fastony. Pájení cysy kabelu není vhodné kvůli tavidlu v pájce a korozi vodiče uvnitř kam zateče tavidlo, navíc je kabel náchylný k zlomení za pájenou částí. V autě se taky nic nepáji a má to důvod, ale jinak si to dělejte jak chcete.

dagus No, já jsem měl nedávno Mercedes 2 měsíce v servisu kvůli špatnému nalisování kablíku k čidlu váhy vzduchu. Čidlo vyměněný a stejně problém. A to se bavíme o autu v záruce a MB servis.
      Takže jestli myslíš, že u aut problém není, tak se mýlíš.

• mtw replied to this.

dagus
        S tou korozí to nebude tak horké, pokud použije něco rozumného jako tavidlo a ne acylpirin ukradený manželce z lékárničky :-DDD
        V autě nepájí z více různých důvodů, ne jen kvůli zlomení vodiče. Koneckonců kdyby automobiloví konstruktéři nebyli sabotéři, neulomí se ani pájený spoj.
        Navíc dnes se upouští i od krimpování a vaří se ultrazvukem nebo laserem.

pintero
          No spíš se divím co si v těch autech dovolují výrobci za prasárny a že to vůbec jezdí. Kdybych toto předvedl ve škole, tak mne za to učitel nebo mistr na praxi zfackují do bezvědomí. :-(
          Včera jsem zrovna našel na Mercedesu závadu známému. Prase prasečí tam navrhlo konektor ke světlu, piny rozměru 2,5x5mm a kostra všech žárovek byla připojena jedním takovým pinem. A je to čtyřsvětlové akuto, tj. dálkové a tlumené svítí současně. Tím pinem teklo 14A! A to v tom konektoru bylo ještě nejmíň 6 volných pozic.
          Dopadlo to jak muselo - pin vyhořel, auto se zbláznilo a psalo snad všechny blbosti co umělo...a servis nic.

mtw Tak primární problém u pájení lanka je ulomení po pár pohybech, ani ne tak ta koroze. Základ je na všechny slaněné vodiče nakrimpovat alespoň dutinky. Pak je pokoj na furt.

• mtw replied to this.

jcltm
            Zlomení je sice po pár pohybech, ale za jak dlouhý čas je to udělá? Zrovna Ericssoni mají ty konektory dělané dobře a za spoj uvnitř konektoru se rozhodně netahá. A i kdyby, tak možná při instalaci, pak už nikdy.
            Ani to krimpování není samospasitelné - stačí trocha vlhkosti a je hotovo. Málokdo s sebou nosí kleště za 15 000,- aby ten nakrimpovaný spoj byl opravdu vodotěsný. Zapájet to jde naopak bez potíží i nějakou plynovkou za 500,-.
            Čímž pájení objajuji jen velmi přiměřeně - prostě každý spoj vodiče má své požadavky.

Zrovna tento napajaci konektor v eriksone mi pride ako uplne primitivna zalezitost a hlavne jednorazova. Po prestahovani spoju mozes kupovat novy koniec. Sachta na kartu s licenciou detto...spoj bezal pol roka a vola kolega...nevidim licenciu...pridem potrepem s tym a uz to islo...akoze ked sa riesia prechodky, ether, sfp, napajanie najlepsie to mal ray2. Jednoduche funkcne ...ostatne su pre mna spatlanina...zrovna na tom eriksone sa trafit vobec s tym konektorom do vnutra je tiez o hubu niekedy.

• hapi replied to this.

gemb plně souhlasím, osobně taky čekám na to kdy se simka vytřepe :-D takovou věc nevymyslíš.

Já mám spíše strach, kdy mi ji na sajtu někdo zlomyslně ukradne…

📡 Telekomunikace.cz