s_a_m Ahoj je to ošetřené právě od verze 7.6 kdy se na helpu objevil FW na přeflešnuti Backup BIOSu prvé na verzi 7.6. je to bezpečnostní fičura, aby nebylo možné tak jednoduše zanikat Bios jako na verzi 6.xx tedy aby se tak jednoduše nedalo k ni vrátit. Každopádně je to neřešitelný pech pro tvoji situaci. OSPF funguje tak jak má na verzi 7.xx pokud ho někdo nehýbal v 6.xx tak jak neměl 🙂 🙂 🙂.
majklik s_a_m Bohužel mi to OSPF ztrácí routy na čisté instalaci na ROS7 nastaveno od nuly. A není to jen jeden router. RIPv2/ng není zázrak, ale na pár izolovaných routerů v malé síti někdy i jednodušší a na ROS7 mi vychází zatím i spolehlivější. :-) :-(
iTomB hapi jenze diskum praskaj kryty, maj to blbe udelane a sq uz nechci ani videt, v zaruseni je to celkem problem s nim.
Puski iTomB kryty praskali na Nkovejch diskach, pak změnili materiál a už je to v pohodě. Neviděl jsem jedinej prasklej kryt na AC disku za poslední 2 roky.
iTomB Puski Ja prave jo ... Problem je ten, ze maji na vnitrni strane primo vtavene plechove stineni. To se v lete hodne roztahuje a tlaci na kryt.
hapi praskají furt, nevadí mi to, není na výběr a neřekl bych že to v praxi vadí, anténa funguje stejně a už vůbec bych neřekl že je materiál jiný. Co jíného brát?
gemb Co ineho pouzivat? UBNT 😃 A to sa vela ludi smialo na konstrukcii litebeamu...5 rokov preslo a okrem zozltnutia stale drzia 😃 Inak to heslo na W60G je dost nestastne poriesene.V LHG60 to bolo pod krytom. Nray to ma nalepene z vonku, takze par mesiacov a nalepka je dole.
iTomB gemb Ja treba netinstall a default konfiguraci vyuzil u jedne firmy. Nahral jsem jim tam default takovy, jaka je jeho realna konfigurace. Takze pokud nekdo udela reset, tak to porad pobezi 😃
honzam K čemu to heslo potřebuješ kromě prvotního přihlášení? Na stole se přihlásíš, heslo do administrace změníš a pak už ho nikdy nepotřebuješ. Za ty roky jsem ho fakt nikdy nepotřeboval čili samolepka klidně at odletí....
gemb honzam Skor ked zariadenie zdemontujes...hladas SN a heslo a najdes prd, kedze stitok odpadne. Hlavne ked zariadenie vyresetujes a potom si uvedomis, ze stitok neexistuje a musis sa drbat s netinstalom a neviem cim...
honzam gemb Jak říkám nikdy nebylo třeba. Když ho zdemontuješ tak heslo přeci znáš čili nepotřebuješ štítek. Pokud reset tak zaškrnu - "no default configuration" a opět jsem bez hesla. To heslo je prostě jen pro prvotní spuštění na stole nic víc
Puski Existuje speciální sekvence, která při resetu smaže i to jejich predkonfigurovane heslo, je to na wiki. Myslím že to bylo 8 nebo 10 vteřin místo klasických 5. Jednou jsem to už dělal protože štítek milý kolega vyhodil.
martas honzam Přesně tak, nikdy jsem se na síti nesetkal s tím, že bychom potřebovali nějaké zařízení resetovat, už vůbec né na dálku. Zajímalo by mě, přesně k jakému řešení to slouží, respektive proč to na dálku resetovat gemb?
gemb Ono ani neislo o to, zamerne to na dialku resetovat ale co keby sa to vyresetuje "samo" a potom to heslo potrebujem...mala pravdepodobnost ale pri mikrotikoch v dnesnej kvalite clovek nikdy nevie.
pepe26 pepe26 odpovidam sam na svoji kritiku toho, ze ROS7 neumi BFD: ROS 7 uz ma v changelogu zminku o BFD: What's new in 7.10rc6 (2023-Jun-13 10:52): Changes in this release: !) route - added BFD;