iTomB hapi jenze diskum praskaj kryty, maj to blbe udelane a sq uz nechci ani videt, v zaruseni je to celkem problem s nim.
Puski iTomB kryty praskali na Nkovejch diskach, pak změnili materiál a už je to v pohodě. Neviděl jsem jedinej prasklej kryt na AC disku za poslední 2 roky.
iTomB Puski Ja prave jo ... Problem je ten, ze maji na vnitrni strane primo vtavene plechove stineni. To se v lete hodne roztahuje a tlaci na kryt.
hapi praskají furt, nevadí mi to, není na výběr a neřekl bych že to v praxi vadí, anténa funguje stejně a už vůbec bych neřekl že je materiál jiný. Co jíného brát?
gemb Co ineho pouzivat? UBNT 😃 A to sa vela ludi smialo na konstrukcii litebeamu...5 rokov preslo a okrem zozltnutia stale drzia 😃 Inak to heslo na W60G je dost nestastne poriesene.V LHG60 to bolo pod krytom. Nray to ma nalepene z vonku, takze par mesiacov a nalepka je dole.
iTomB gemb Ja treba netinstall a default konfiguraci vyuzil u jedne firmy. Nahral jsem jim tam default takovy, jaka je jeho realna konfigurace. Takze pokud nekdo udela reset, tak to porad pobezi 😃
honzam K čemu to heslo potřebuješ kromě prvotního přihlášení? Na stole se přihlásíš, heslo do administrace změníš a pak už ho nikdy nepotřebuješ. Za ty roky jsem ho fakt nikdy nepotřeboval čili samolepka klidně at odletí....
gemb honzam Skor ked zariadenie zdemontujes...hladas SN a heslo a najdes prd, kedze stitok odpadne. Hlavne ked zariadenie vyresetujes a potom si uvedomis, ze stitok neexistuje a musis sa drbat s netinstalom a neviem cim...
honzam gemb Jak říkám nikdy nebylo třeba. Když ho zdemontuješ tak heslo přeci znáš čili nepotřebuješ štítek. Pokud reset tak zaškrnu - "no default configuration" a opět jsem bez hesla. To heslo je prostě jen pro prvotní spuštění na stole nic víc
Puski Existuje speciální sekvence, která při resetu smaže i to jejich predkonfigurovane heslo, je to na wiki. Myslím že to bylo 8 nebo 10 vteřin místo klasických 5. Jednou jsem to už dělal protože štítek milý kolega vyhodil.
martas honzam Přesně tak, nikdy jsem se na síti nesetkal s tím, že bychom potřebovali nějaké zařízení resetovat, už vůbec né na dálku. Zajímalo by mě, přesně k jakému řešení to slouží, respektive proč to na dálku resetovat gemb?
gemb Ono ani neislo o to, zamerne to na dialku resetovat ale co keby sa to vyresetuje "samo" a potom to heslo potrebujem...mala pravdepodobnost ale pri mikrotikoch v dnesnej kvalite clovek nikdy nevie.
majklik s_a_m Bohužel mi to OSPF ztrácí routy na čisté instalaci na ROS7 nastaveno od nuly. A není to jen jeden router. RIPv2/ng není zázrak, ale na pár izolovaných routerů v malé síti někdy i jednodušší a na ROS7 mi vychází zatím i spolehlivější. :-) :-(
pepe26 pepe26 odpovidam sam na svoji kritiku toho, ze ROS7 neumi BFD: ROS 7 uz ma v changelogu zminku o BFD: What's new in 7.10rc6 (2023-Jun-13 10:52): Changes in this release: !) route - added BFD;