Korporat Jako nikdy jsem to neřešil, nebyla potřeba. Ale jednoduše přes Netwatch v Mikrotiku, jenom je potřeba kontrolovat, pokud mají hlavní i záložní spoj stejnou GW, tak aby se to po přepnutí zase nevypnulo. Určitě to tady někdo jiný, nebo v jiném vlákně bude mít napsané.

selic
Kolega asi ví o 1,8m a 4m parabole. Taky radioamatéři...ale už se jim do toho jaksi nechce. Mám sehnat kontakt?
Ta 4m je z hliníkového sendviče dělitelná na čtyři segmenty.

matess
    myslím, že bych doporučil se pověnovat ozařovačům a použít 1,8m a 2m. Jsou ještě rozumně velké, půjde s tím něco dělat. Psal jsem kolegovi, že vím o 4m, ale to asi dávat na site..by to někdo šlohnul jenom kvůli tomu hliníku :-(
    S těmi ozařovači bych asi dokázal nějak pomoct.

mtw Zkus to, prosím, prověřit. Zahradu mám dost velkou i na 4m parabolu. Omezený mám jenom rozpočet 🙂

• mtw replied to this.

Není tu nějaký znalec poměrů z Krkonoš? Retlanslací byl/je? připojen Černý důl z Černé hory. Myslím, že tam jsou paraboly 120cm propojené ohebným vlnovodem a vzdálenosti jsou cca 0,6 a 3km.

• cmgn replied to this.

selic ahoj, jsem přímo z Čerňáku a zřejmě souhlasí. Buď to má BartaNet nebo nějací borci od Liberce. Je to na stožáru lanovky KVK a elektřina tam nikde není….. kolikrát jsem tam byl běhat a zkoumal, jak to tam doprdele má elektřinu…. Pasivní retr mě nenapadl no 😃

Teoreticky mohu někdy ve velmi blízké době nafotit :-)

Zkusil bych ještě Kaiser data https://kaiser.cz/ vím, že měli na stránkách dříve i ukázku realizace pasivní retl. Ale je pravda, že ty velké antény často skončili ve sběru, alespoň u nás.

selic
        Ok, pozeptám se. Nebude to rychlé (ten člověk lítá po světě) ale jak něco zjistím, tak se ozvu. K ceně nedokážu nic říct, ale zeptám se samozřejmě taky.

Hm, divné, zmizely tady příspěvky...i moje.

Ahoj mám 1.2m jirous na 10ghz, darujem ak ti to niekto dovezie alebo prídeš na svk

• cmgn replied to this.

express jenom ze zvědavosti, kde by to bylo? Kdyby kolega nechtěl, rád tě ji zbavim ;-)

ahoj, je to technicky druha parabola ze Slovenska, tak pokud bych tam jel vzal bych to jedním vrzem a odvezl bych si ji pokud nabídka platí.

o 12 dní později

ano antena je stale volna...

Mame navic 120cm parabolu Alcoma s vyvodem na vlnovod. Asi bychom to dokazali prodat.

Tak pánové děkuji všem za spolupráci, ale nepovedlo se mi sehnat ty antény 2. Doufal jsem že se to bude někde válet a že to koupím víceméně za odvoz - na to už je asi pozdě. Většina lidí co to měla už to do sběren odvezla. Celá tato sranda je ekonomicky nerentabilní protože je to opravdu jen pro pár lidí a i investice do bazarového BTD by byla řekněme na hraně toho co jsou do toho ostatní ve firmě ochotni dát.

Tímto se omlouvám všem kteří mi něco drželi v naději že seženu druhý kus. Když spočítám kolik by to celé stálo nikdo mi na to peníze prostě nedá...

selic spojení odrazem od Měsíce? Jen na odraz laseru od Lunochodu potřebuješ výkon v řádech MW ;-)

martas existuje takovy skript?

Btw cim merite presnou spotrebu, mate na to nejaky logger nebo pres MKT (pokud to umi)?

📡 Telekomunikace.cz