fiestak
pár poznámek:
Tak vem krumpáč a ty 3 metry dokopej, evidentně máš know how i znalosti síťařiny. Problém ale není v práci, ale že našem byrostátě trvá vyřídit všechny náležitosti pro výkop těch 3 metrů klidně 2 roky a spoustu času a peněz.
Což o to, klidně bych to kopnul, ale to na druhý straně trubky musí sedět někdo, kdo to zprovoznit chce.
Vyřídit povolení v tomhle případě fakt není šichta na 2 roky, je to přípojka podle § 2i odst. 1., easy peasy. Ta trubka je lokála. Ale je jsou to 3 měsíce, co jsem s tím samým lokálem nedokázal během 3 týdnů připojit RD na 60Ghz, ač jsem nabízel, že instalaci si udělám komplet sám. Toliko k tý ochotě ...
Cetin kope a bude i tam, kde se mu to nevyplatí, protože to může dotovat z jiných zdrojů (mobily).
Ale prdlajz, co vím, v CETINu se počítá návratnost každýho projektu a to dost vážně. Investiční peníze fakt nemaj z "mobilů", ale umí si je sehnat jiným způsobem (a není problém dozvědět se z veřejných zdrojů, kde CETIN investiční peníze sebral). Jen nepočítají návratnost na 3-5 let, ale to investiční okno mají delší. To že si umí sehnat peníze je jich podnikatelský schopnost a výhoda. Brečet tu, že je lokál je na všechno sám je sice moc hezký, ale tak nějak k prdu. Sorry jako.
Možná to nevypadá, ale jsem na straně lokálů, docela jim fandím. Ale přesně tohle uvažování je cesta do pekel.