Pěkný den,
chtěl bych poprosit o nasměrování/radu jak (a pokud vůbec nějak lze) vyřešit následující situaci:
Zjednodušeně: mám sítě (vlany), na každé jiný subnet, v jejich středu je Mikrotik, který to řídí...zkrátka klasika, nic zvláštního. V jedné síti jsou klientská zařízení (NTB, Tablety, PC atd..) a v druhé "core zařízení" (mixážní pulty, promítačky atd.)
A teď k problému: potřebuji se z klientských zařízení připojit na mix pult (PreSonus) v "core" síti. Problém avšak je jejich aplikace, která prosacnuje síť a teprve následně lze vybrat zařízení ke kterému se připojit. Nelze zadat IP ručně (tak jako u ostatních věcí, co tam máme). No a jelikož jsou ty sítě oddělené routerem samozřejmě nic nenajde...
Z podpory jsem vytáhl (a ověřil pomocí WireSharku), že to zjišťování probíhá UDP discovery broadcastem na 255.255.255.255:47809 a po zjištění zařízení (mixu) se samotná komunikace již navazuje na TCP unicastu. Mám to potvrzené i pokusem, kdy jsem PC připojil na chvíli do core sítě, aby si aplikace "olízla" to zařízení a pak rychle zpět do to klientské (aplikace si nalezené zařízení chvíli pamatuje v cachi) a připojení se navázalo normálně a funkčně (bylo ji vidět, jak teče přes router).
Takže moje otázka zní: lze nějak obejít/přeložit i to prvotní scanování? Teoreticky to nepotřebuju ani na celý subnet, stačí mi jenom jedno zařízení.
Samozřejmě vím, že broadcasty není možné routovat, proto se zkouším optat zde, zda neexistuje nějaká klička, jak to obejít. (Případně mě napadlo napsat nějakou proprietární aplikaci, která poběží na stejném zařízení, bude poslouchat na stejném portu, ale odpoví s IP toho mixu za routerem??? nebo něco takového, když to nepůjde čistě systémově síťově)))
Děkuji mockrát