krystofklima však to je naprosto v pořádku. Já jako zakaznik chci taky optiku. Jenze, ono to dnes sice je jen o internetu, ale do budoucna s tím půjdou ještě zajímavější kousky.
Proto rozhodně optika do každého domu!
Nicméně, dotaci může dostat každý. To, že je to drahá byrokracie, budiž. Ale co třeba obcím bránilo udělat svazek provozovatelů SEK, požádat si o dotace, postavit to a provozovat/pronajímat dal? Co v tom bránilo vám?
Upřímně, nic. A to opět narážím na hlavu v té prdeli. Proč bych měl stavět za svoje, když to jde i jinak? Proc bych měl být vlastníkem infrastruktury, když to jde i jinak? Business není jen o tom něco zakopat a pak čekat na návratnost.
Business case dnes vychází lépe na jiných věcech než na tom, že to za vlastní postavim, X let odepisuju a vydělávám na další výstavbu. To šlo před lety, kdy začínal třeba Radek Menšík, který to podle mě děla skvěle a myslel hodně do budoucna!
Dnes, kdy Cetin vyrostl kam vyrostl, už to tak ruzove není. Nicméně, na uživení se to je.
A na rovinu - proč by optika nemohla stát 250 Kč / měsíčně, když provoz optiky je nulový? Ano, maly Franta ispík na to nemá a skončí. Logický. Nebo - a to je to o čem mluvím - vytáhne hlavu z prdele, spoji se s Pepou, Jirkou a Honzou odvedle, přestanou si dělat naschvaly a podrážet ceny, domluvi se, založí si jednu větší firmu a obují se do toho. Co chcete radši? 100% ze 100kKč nebo 25% z milionu? Já si klidně vyberu to druhý!
Ale neee. Mnohem lepší je si jet svoje, škudlit škudlit a pak se divit, že je někdo větší, Kor při dnešních mzdách a mandatorních servisních nákladech, vyštípe z trhu.
Ale kdo chce kam, pomozme mu tam…..