Lr chlapi je proste klient... pre klienta ja na to nemám krivé slovo antens super stelujr...to nano je des... len cena ale keď je to ore firmu v poho zaplati a majú poriadny net...

Na tie spoje pro pisu na fórach ze chodí parádne lepšie ako airfiber lr keďže veru ta anténa je trochu lepsia

hapi

IPQ4019 = Cortex A7 32bit
IPQ5018/5019 = Cortex A53 64bit

Jen pro srovnani

https://versus.com/en/arm-cortex-a53-vs-arm-cortex-a7

https://www.qualcomm.com/products/internet-of-things/networking/wi-fi-networks/immersive-home-platforms/immersive-home-216-platform

Tento SOC je soucasti immersive home platformy (Mimochodem na IHM jsou postaveny i nove AX mikrotiky)...strka se do vsecho a gigabit da s prstem v zadku, jednoduse Wifi6/6E 160 Mhz 4x4 mu-mimo atd...

Jinak ano je to proste klientska jednotka za pytel hrusek. Nekteri od toho cekaji profi spoj na vysoke urovni. Na firmwaru se furt pracuje, nova verze vetsinou vzdy prineslo zlepseni tak uvidime 🙂

o 4 dny později

https://ctrlv.cz/dEbH
tak vymena AF60LR za wave LR.

Nicmene nemyslim si, ze je to zatizenim. Sledoval jsem odezvu a postupne pridaval datovy tok a odezva se "nehla".... Pak jsem to nechal jen bezneho provozu 100 - 200Mbps a sledoval pocet paketu a tok. Vypada to ciste nahodne, ze v zadne spojitosti s tokem tomu vylitne odezva treba 10 pingu na 10 - 20ms, pak zase klesne a je 0 - 1... Coz nevim cim muze byt. Ruseni by zde byt nemelo.

Ne, takhle se to prostě chová (snad jen zatím). Spekulace o důvodech tu bylo vícero .... Co ti můžu potvrdit z osobní zkušenosti, tak když jsem tam poslal 400Mbps uživatelských dat, tak to bylo dvojnásobně takové než máš na grafu.

pgb tech 400 mi tam taky tece, zkousel jsem i maly UDP pakety, ale vylozene nesmysly to v souvislosti s tokem nedelalo... uz to sleduju celej vecer, je to vylozene nahoda, kterou nevim co dela... ale rekl bych ze to asi bude jen nejaky bug co opravi...

Tak i celou noc stejne chování kdy přes spoj netece nic. Vyzkoušen i jiný kanál. Bezezmeny.
    Dělá vám to také i bez toku?
    Dle diskuze tady se to chovalo takto v zatížení...

• gemb replied to this.

basty aky fw tam mas? Naposledy som to testoval s 3.3.0 beta 2 a bez zataze alebo v udp tak to nechodilo tak zle.

gemb beta 3. No prave jestli to neni nejakej shotek, ale kdyz AFko fungovalo v pohode...Divny

Wave LR - verze 3.2.0

Wave LR - verze 3.3.0 beta3

vdr kua to mi neříkej 🙂)

• vdr replied to this.

basty Máme 2 spoje na test a takto se to chová.

Traffic je na obou spojích skoro totožný do 100 Mbit/s.

Vemte si, že když starší Airfiber 60 LR přeflashujete na 3.x.x tak se tady slušně zvedne odezva a graf je pak takovej...chlupatej 😁

vdr řada wave asi ano,ale má to jine železo...

stejnej graf sem postoval minulí týden. Wave LR. Moc na to nereaguje ani změna šířky kanálu a podobně.

Ja verim, ze sa to poriesi, aj v casoch ked prisiel prvy airfiber 24 tiez nechodil a trvalo isty cas kedy sa to doladilo a aj navysila kapacita.

Přesně tak - oni to poladí je to pořád hodně horké a furt se bavíme o beta verzi. Podívejte se na MK jak dlouho kolikrát ladí svoje produkty s RouterOS stable a furt to kolikrát není ono a přitom uběhlo spoustu času od vydání hw.

📡 Telekomunikace.cz