3.3.0 beta3 som este stale neskusil, ale podla toho co pisete, to je asi stale to iste s tymito pingami ako pri beta2 (a ta ako pri beta1), takze preto som stale na 3.2.0 a nemam problem. Pridavne funkcie zatial ozeliem.
A na AF60LR to tiez davat nebudem, naco...

Jde udělat downgrade?

• pgb replied to this.

SpeedyGT Vemte si, že když starší Airfiber 60 LR přeflashujete na 3.x.x tak se tady slušně zvedne odezva a graf je pak takovej...chlupatej

Nesouhlasím, mě se to naopak ještě zlepšilo.

pgb myslím u wavu na 3.2.0, kde ten problém zda se neni jak pise vdr

miract U nás u všech přeflahovaných to vypadá podobně

Pánové pozorujete u produktů Wave zvýšenou poruchovost? Máme nasazeno jednotky kusů a jedna již má za sebou výlet na reklamaci (nenajíždí, ani BT nevysílá jen bliká ledka, reboot nepomahá) a jedna jednotka se občas seká, ta první se nejdřív taky sekla a na podruhé se již odmlčela. Zajímá mě tedy jestli tento produkt vynechat, nebo je to smůla. U Airfiber LR zatím bez problémů, ale ten Wave mě zatím nepřesvědčil a to nemluvím o latenci, jen o poruchovosti.

dagus Pri nasadzovani prveho Wave Nano u klienta mi tiez len blikala ledka, nechal som tam zdroj s LBE AC..hovorim si jasne, slaby zdroj nenabootuje to len to cykluje. Vymenil som to za zdroj od wave, robilo to iste. Nakoniec bolo treba vymenit FTP kabel od poe k anteny. Na supu to islo.

dagus Nasazeno cca 40 ks a žádný problém.

nezaznamenal nahodou niekto problem s novym wave nano, ze po odpojeni napajania sa mu jednotka vrati do tovarnych nastaveni? mam nasadeny len jediny spoj na skusku a presne toto robi, musim vzdy nastavovat antenu nanovo

dagus xandy Čím to napajite? Nám se to chovalo přesně takhle, když to jelo z 24 V...

kdyz mam na klientske strane tyto signaly: https://ctrlv.cz/1eyl
            Ktera jako ta antena je tedy rozladena? Resp. ladili jsme v poradi, klientskou, pak AP stranu a pak znovu klientskou, ale porad nevim jak to nejak srovnat.
            ano kdyz se to den 2 necha, tak se to samo spravi, resp. to lepsi cislo bylo horsi hned po doladeni, ale samo se to zlepsilo z nejakych -41 na aktualnich -38.

Diky

basty aka vzdialenost tu si nedal?
              to mas super naladane to druha strana by sa dala este dostelovat ale najprv treba pripojit viac klientov a potom to stelovat inak tohto klienta ked mas od ocakavanej -1 dbm je super to ti spadne len pri silnom lejaku..

pedro4444 ptp na 4km... No a prave jsem ladil tu AP stranu a vylozene to neslo lip se dostat.
                Resp. ma nekdo nejakej fakt tip nebo vychytavku jak to ladit?

forkman no ano 24V ... ale celkom mi teda nie je jasne, aky to ma suvis so zapisom dat do jednotky, ak to teda "zabudne" pri odpojeni napajania, pretoze kedze od vyroby to ma nizsi firmware, musim aj firmware stale upgradovat a znovu nastavovat ... myslite teda, ze ak by som urobil upgrade firmware ako aj nastavenie na 48V tak by mi to potom pri 24V aj po odpojeni napajania stale fungovalo?

• hapi replied to this.

forkman
                    Napájené to právě bylo UBNT AT zdrojem tedy 55V (nestudoval jsem to) a bylo to skrz Omnitik. Jenže servis provedl kolega výměnou jednotky a ani na firmě nenajela. Na reklamaci jim na stole zas najela. Každopádně napětí 24V by i tak mělo být u Wave produktů podporované. Prakticky všude dávám nyní 48-55V kvůli menším proudům a možnosti mít připojeno do Omnitiku AC víc prvků.

basty no mám typ, že si to stejně pak ještě ladí samo. Takže kukátko, pak přes appku aiming a od toho. Kolegu jsem buzeroval, že nemá spoj doladěn a druhý den to skoro sedělo s výpočtem. Přitom LRka většinou na signál jdou dokadit.
                    Jinak kolega nasadil Wave LR na asi 400m a má to signál -14, jsem zvědav kdy tomu odejdou rádia, ale zas to déšť nesloží.

dagus wave lr na 400m je asi totalny overkill. Treba tam zamerne dat frekvenciu presne 60GHz ktora je najhorsia a ma najvyssi utlm, potom by to tak silne nemalo byt.

dagus Ano, jednu stranu mam dle vypoctu +- 1dB, coz beru jako OK... Ale ta druha strana ne a ne... porad cca 5-6 mimo.

xandy vůbec bych neřešil. 8W na 24V je úplně v pohodě. UBNT se svou nekonečnou blbostí prakticky způsobilo že všechny jejich 60GHz jednotky po připojení na jejich switche nefungují protože se nenahodí 48V. Musíš tedy vynucovat 24V na switchy protože vynutit 48V nejde. Takže nám třeba jednotky jedou i na 24V. Otázkou spíš je jakým 24V zdrojem to napájíš.

Jinak prostě asi neřešit a je to vadný kus jestli to dělá jenom jedna strana. Většina problémů se zařízením které se nechová jako ostatní je prostě holý fakt že jsou hw poškozená ale zároveň většina lidí nehodlá připustit že konkrétní kus je vadný. Kdo by se chtěl zabývat reklamací, že?

📡 Telekomunikace.cz