hapi ne není to mýtus. Máme je i na 400m a obecně katastrofa. Stačí vidět signál při montáži na 400m který ukazuje třeba -65-67 RSSI což znamená blízko rozpadu. A pak to padá několikrát za den. To není internet který chceme nabízet. Samozřejmě proti SA. Cube proti cube jede i na 500m v klidu.
jenya honzam LHG nepoužíváme vůbec na klienty. Pouze CubePRO. A 250m je mýtus Jako, že je dáváte na větší vzdálenost? Kolik?
hapi Vyšla 3.3.0. No ale dneska odpojení z Poe switche Wave LR. Připojení a jednotka nic. Je v defaultu a ještě k tomu tam je firmware 3.1.0 což je ten z výroby ale přitom tam byl 3.3.0rc. WTF?
cerva hapi Tohle se nám stalo, když kolega dělal výměnu z 5AC a zapojil wave dočasně na slabé 24V PoE.
drakgon cerva jak přesně funguje reset na těch ubnt zdrojích? Už se mi to taky stalo a přišlo mi to jako by se to na straně PoE zdroje(switche) dostalo do podobného stavu jako je ten reset…
honzam cerva Ale Wave podporuje i 24V. Máme ho napájené přes 27V zálohovaný zdroj a bez problémů Power method: 48VDC passive PoE 4-pairs (1, 2+; 3, 6-) (4,5+; 7, 8-) or 2-pairs (4, 5+; 7, 8-) 24VDC passive PoE 4-pairs (1, 2+; 3, 6-) (4, 5+; 7, 8-)
cerva drakgon Klasické 24V PoE přivedly napájení na datové vodiče, u wave řady jsem to ještě nezkoumal.
cerva hapi Na interní flashce jsou tři partitions: $: cat /proc/partitions 179 1 131072 mmcblk0p1 179 2 131072 mmcblk0p2 179 3 3439599 mmcblk0p3 Z nichš p1 a p2 jsou shodně velké a p3 se používá jako persistent storage pro config. Podle /proc/diskstats se čte pouze z p2 a p3 => p1 bude nejspíš recover image systému.
gemb Ja mam skusenost, ze Wave Nano na 24v 0,3a zdroji nenabootuje, je len v cykle dokola. Ledka blika a tak dokola. Na 24V to ide ale 0,3A je malo...inak mame Wave na 24v 4 pair poe, kabel cca 35m a funguje v poriadku.
gemb hapi napr tento 24V, 1,25A 4 pair. Byval pribaleny aj k niektorym ubnt zariadeniam napr ubnt R6. Ak chces len injector potom tycon, ten som uz vyssie v teme spominal. Idealna vec na sajte s 27Volt napajanim, dat ten tycon injektor. https://www.discomp.cz/www.discomp.cz/ubiquiti-poe-24-30w-gigabitovy-poe-injektor-24v-1-25a-30w-_d65399.html
gemb No co chlapi, novy fw do wave nahraty? Na Wave LR som spravil update s povodneho 3.3.0 beta 4 na aktualnu 3.3.0. Prebehlo bez problemov, zacalo konecne ukazovat dlzku spoja spravne. Povodne bola 3,9x teraz 3,7x. Vyuzitie cpu aj memory spadlo asi o 6 az 10% dole. Aj ocakavany signal to ukazuje zasa silnejsi. Mal som -36, teraz pise -34 asi aj kvoli spravnej vzdialenosti, doladene je to stale rovnako na -38. Jedine co je stransa, ze gps na strane ap ukazuje 0%, to iste robia aj ine ubnt produkty. Pritom v tej mapke hore kde ukazuje spoj a jednotky to gps musi mat dobre, tam pozicie sedia.
psichac nahraty aj vrateny spat 3.2.0. Neviem ja som asi vadny 😃 Zdalo sa mi ze je to stabilnejsie ako beta, ale stale to sme tam peakovalo. Ked sa mi umudri uplink (nebude chybovat) tak to skusim opat.
pedro4444 zdravim.. mam na jednom wave nano na 5 ghz na jednom chaine cudny signal: -88 stretol sa s tym uz niekto na druhom klientovi to iste ap kusok vedla aj ta ista vzdialenost a tiez -89 na jednom chaine... zeby vadne AP? s vadnou 5 ghz? jedinu zmenu ma client co je uplne 200m od ap a ma -80 cize ma trocha lepsie na tom chaine ale aj tak je tak je to rozdiel 15 dbm oproti ostatnym chainov..