Mna zaujima stale ten Wave LR - ci to ma uz normalnejsiu odozvu v zatazi alebo nie.

gemb Právě jsem nový FW na Wave LR nahodil, tak dám vědět, zda je již odezva v pořádku.

vdr Diky, pisou tam netw. perf. coz by tomu odpovidalo, ale uvidime...

vdr Vdaka, postni ako to chodi v zatazi. Ja mam kupeny Wave LR, Wave Nano, Wave AP30 aj AP Micro a mam tolko prace, ze som to nikde nenamontoval 😃 Okrem testu Wave Nano na stole kde ta odozva nebola moc dobra v zatazi pri FW 3.2.0. Zaujimave, ze AF60LR som nikdy netestoval, proste sme to nasadili a hotovo.

Za mne se to chova stejne jako beta2 (co se pingu tyce)....

Tak odezva je bohužel stejná jako na FW 3.2.0, žádná změna. 🙁

Zachytil někdo koncem prosince skladem UBNT Wave PRO a podařilo se objednat? Nyní už opět nedostupné a pouze USA UBNT store hlásí skladem, EU ne.

latence je na houby i bez zátěže. Peaky 30-40ms.

Je zajímavé že AF60LR má s firmware 3.2.0 novější kernel než WaveLR s verzi 3.3.0b3

edit: tak prdlajs, LibreNMS selhalo.

sakra a tes kde mame objednavku furt nic :/ Nemyslitelne...

gemb co chceš ty stále od toho lr? Véd kukni parametre nepustia to je klientská anténa možno na satelitu do 200 MB viac ID toho nemôžeš chcieť na spoje je airfiber alebo teraz bude pro... cena ta tiež nepusti....

• gemb replied to this.

pedro4444 jak co...ved ked to mam gigabit ethernet tak cakam, ze to aspon v jednom smere pojde stable 900Mbit s normalnou odozvou...alebo inak povedane, chcem RF parametre WAVE LR + ten aky taky backup 5GHz tak aby to chodilo ako airfiber 60LR ktory ma antenu na 2 veci. Wave PRO ma taku istu antenu ako WaveLR - RF parametre vychadzaju rovnako podla kalkulacky, tam je uz SFP+ takze je to cielene na prenos nad 1Gbit, optimalne 2Gbit, opat cakam, ze aspon v jednom smere s normalou odozvou to pojde. Inak...aky by to malo zmysel? Ved teraz to ani klientovi nemozem nasadit, lebo to ma horsiu odozvu ako multipoint airmax ac...na co by to malo mat pridany PTP rezim, ked to ani v PTP s malou zatazou ma otrasnu odozvu....

o 13 dní později

No kedze ziadne testy sa nehrnu a konecne sa dokopavam k tomu nahadzovat wave produkty tak nahodene wave lr sa chova takto.
          Nahrada za AF24, jedna strana ccr1009, druha strana ccr2116. Link kapacita 1,5Gbit. Pri bteste tcp medzi mikrotikmi to chodi takto.
          Limit 800M, jeden smer a odozva 2-5ms, sem tam skoci viac, max cca 12ms. CPU na Wave LR je na 67%.
          Limit 900M, jeden smer a odozva 8-12ms, casto to skace aj na 15 az 25ms. CPU na Wave LR je na 73%
          Limit 500M, jeden smer a odoza 1-2ms, sem tam skace na 5 az 8ms,. CPU na Wave LR je na 42%
          Limit 100 / 600M odozva 2-4ms celkom stable. CPU na wave lr je 58% - toto je najrozumnejsi max pomer co to slo.
          Toto bolo vsetko TCP. Symetricky s velmi premenlivou odozvou to da max 600/600M v TCP odozva skace sialene.
          V UDP to da max 920Mbit, vtedy je aj odozva stabilnejsia a celkom nizka. Vtedy bolo cpu na wave lr velmi malo vyuzite. Cize hlavny limit je CPU na tom zariadeni a bud sa to este bude optimalizovat troska ale moc velke zmeny necakam.
          Cize spravili to ako pomyselnu klientsku jednotku, kde to vyuzitie cpu nebude take kriticke. Priamo na ptp s realnym trafficom dobre ako nahrada 5ky so zvysenim kapacity ale na AF60LR to nema, ten chodi krasne aj v zatazeni, hold asi silnejsie cpu. Cize som zvedavy na wave pro kde sa da dostat portom nad 1G.

Testovane na 68GHz a 1080Mhz kanale, 2160Mhz kanal nema zmysel na tomto spoji, link je stale 1,5G. FW 3.3.0 beta2

Vdaka za testy a vysledky... ale IMHO je predcasne skonstatovat "2160Mhz kanal nema zmysel na tomto spoji, link je stale 1,5G". Nameral si vyssie latencie a jitter pri najvyssich meranych rychlostiach (800-900 Mbps), co IMHO moze byt zapricinene prave tym, ze radio nestiha, lebo nema dostatocne pasmo. Z praxe na AF60 LR a XR, realna priepustnost je cca 50-70% linkrate. Ja by som si dovolil tipovat, ze zvysenie sirky kanalu a zvysenie bitrate moze priniest ine vysledky pri najvyssich rychlostiach.

• gemb replied to this.

pixall Skusal som 2160MHz, ziadna zmena. Zmena by bola keby to linkne na vyssiu speed priamo radio, tam by to fdx dalo aspon 800/800, kedze to ma kapacitu 1500 a radio si tam nechava este nejaku kapacitu ktora sa neda vyuzit tak max sa da vyuzit do 1300Mbit hdx. Ak sa to upravi vo fw a bude to linkovat na 2000Mbit potom to na radiu bude lepsie a sirsi kanal bude mat vyznam, v tomto momente nie.

Nestíhá cpu, mají to na prd. Nechápu co tam můžou tak zkazit. To tam zůstává zapnutý firewall i v režimu bridge?

• gemb replied to this.

📡 Telekomunikace.cz