gemb Nic zvlastne...je to wave LR len to ma aj SFP+ a 2,5G port kedy sa aspon da vyuzit aj rychlost ktora je v lufte a nebrzdi to GbE. Samozrejme aj cenovku tomu dali. takze cely spoj tak 1200eur.
wwire gemb Tak dalo se čekat, když AP umí SFP+, že klientský jednotka s víc než Gbit ethernetem bude následovat. Mikrotik nray už má jen 2 výhody - cena a držák - a ten jen ve srovnání s Wave Nano.
pedro4444 gemb Výkon ma rovnaký ale ma to iné cpu a iné uhly trocha a na ubnt píšu žeby to malo byt lepšie na ptp ako airfiber lr... a air lr nebolo lepšie na ptp ako wave lr.... bo trocha by to chcelo niečo lepšie ako air lr aké presne zas nie tie veľké krásy xr to je moc to hocikde nedas
gemb wwire Mne sa to skor paci ako kompaktne PTP ktore vie konecne viac ako gigabit a zaroven to neni velke jak krava AF60 XR. Mikrotik uz nekupujeme, akoze nray je fajn tak do max 1km, cena je dobra ale to je vsetko. Za mna ani ten drziak na nray neni nic moc...mikrotik ani nikdy poriadne nedoriesil to ladenie signalu.
gemb basty hlavne ked sa tie imbusaky zatiahnu stale sa to dokaze vaglat...ono kupodivu tie drziaky od ubnt casto vyzeraju detsky ale drzia. Taky litebeam ac gen2 ma aky drziak smiesny na pasku a antena voci tomu je pomerne velka. Ked sa paska zatiahne klucom na doraz tak antena drzi riadne.
wwire basty tak na je to ladeni litebeam like 😃 topove se to dela, kdyz clovek nemuze byt za tim, udrzet pri utahovani nahoru dolu je mistrovsky um. Zlate imbusy.
gemb viktornovotny no z tisicovky litebeamov sa neutrhla jedina paska...takze to povazujem sa skvely vysledok, ani ja som z pociatku tejto konstrukcii neveril.
viktornovotny gemb nam uz kopec 🙁 bojim hlavne kvuli cene o 60ghz 90st ap, to fakt mohlo mit jiny drzak .. treba sektory lap- 90 a 120 padaji bezne 🙁
Hellium viktornovotny No jo, to to nesmite utahovat metrovou tyci, na ty pasky je treba jemne 🙂. Taky nam jich uz nekolik tisic visi a s paskem nikdy problem nebyl.
Hellium viktornovotny Vse s originalnimi pasky, utahovano aku sroubovakem s momentem 18 Nm. Pasek je vzdy dotazeny dostatecne a antena se nam nikdy nehla a zaroven neni pretazeny cimz se poskodi a nedrzi jak ma.
cmgn My normálně s ručním plochým šroubovákem a nikdy žádný problém…. Ze by něco uletělo nebo se pohlo? Nikdy…
davidp StefanB V obchodě je už k nalezení, akorát vyprodáno https://eu.store.ui.com/eu/en/pro/category/60ghz-wireless-wave/products/wave-pro