julian Az na jeden spoj mame dosmerovane na +-2dB od ocakavaneho signalu. Ten co nemam na ocakavany, tomu chyba asi 8dB permanentne...je to AF60LR na 1km, s velkym vyskovym prevysenim a neislo to proste doladit, viac krat na oboch stranach nic...nechal som to tak.
Ja to robim tak, ze pri antenach ku ktorym je kukatko pribalene, dohladam opacnu stranu a nasmerujem podla kukatka, potom sa nahodi druha strana a to iste. Zaroven ked uz nahadzujem druhu stranu tak cez telefon dosmerujem na co najlepsi signal. Potom behnem na opacnu stranu doladit aj to. Konec. Stava sa aj situacia, ze stelujem len na jednej strane a prva strana sa uz nesteluje lebo podla kukatka to sedi...
Ak k antenam kukatko neni (prve LHG, rozne MW spoje atd) tak vzdy si to davam do mapy.cz, tam vidim v prvych cca 100m kadial vedie trasa spoju, zapametam si nejaky referencny bod (napr vytahovat budka panelaku, farba strechy, atd) nahodim jednu stranu, polozim kluc na parabolu a hladam ten referencny bod, na ten to natocim. Potom nahodim druhu stranu, opat to iste a zaroven dufam, ze sa to stoji. Vzdy to tak fungovalo. Raz som to nespravil, pomylil si dost vyrazne (cca 15st) smer a radio sa nespojilo 😃 zbytocne som jazdil hore dole.