dagus Dockal si sa, jeden som ozivil. Jedna strana uplink z optiky 3km trasa, maxlink sfp+ moduly wdm. Druha strana zatial stale cez ethernet 1G ale mam v tom tiez uz optiku, len este nieje vymenene core do ktoreho sa to zapichne na 10G. Kazdopadne poznatky su asi take ze...fyzicke riesenie portov ako inak totalne k nicomu...najme SFP+...ked sa da modul a poriadny outdoor armovany patch je to problem zavriet, dvierka som musel prevrtavat. Ked sa pouzije wdm modul a duplex kable ako mam na fotke, druhy koniec sa tam sice da nechat na volno ale pri zatvarani sa to musi este nasmerovat na spravne miesto, inak to nie je mozne zavriet. SFP+ obycajne 1,25G SFP moduly nebere, nezlinkuje sa to a antene sa na SFP+ neda okrem nazvu rozhrania nic nastavit. Na ethernety sa da aspon rucne nastavit rate portu aj ked zasa len 1/ 2,5G. Plusom je, ze v pohode sa tam vojde redukcia s dvojlinky na rj45 (z vanca dodavaju k ray3) Tuto som teda z rayu vycvakol kabel a cele to zapichol sem. Je to len 24V, redukcia na 4 pair poe. funguje, kabel 3x1mm2 guma dlzka 15m cca. Cez dvierka sa to akurat voslo. Optika uz tazsie...mam aj ine patche na dalsich wavoch a tam sme museli prevrtavat ( patche z discompu armovane a duplexne..
Nasadene na 3,5km namiesto povodneho ray3 17, fresnelka zla, cca 100m pri prvej antene su dorastene stromy, prakticky nie je vidiet proti stranu len ked sa nahnem meter vedla...ale signal celkom fajn na to aky je tam vyhlad zly...chyba cca 5db, co asi orez stromu spravi...uvidime...zatial to ide, tlaci sa cez to 500-800Mbit, ked druhu stranu prehodim na sfp+ pojde cez to 1G+ nakolko sa to shapuje aby to nepretelkalo.
A samozrejme co ma moc netesi aj v relativne malom ruseni ta zaloha uplne k prdu...aj to ma relativne dobry signal ale pise to 100Mbit kapacitu zo 400 Mbit (40MHz kanal) alebo 40Mbit kapacitu z 200Mbit (20MHz) a 80MHz max 150Mbit kapacita zo 760Mbit....akoze radio 5GHz uplny odpad....jedna strana siroko daleko nic a dost odtienene stromami...vidi to par sieti na -80 max....druha strana vidi toho viac ale aj tak kanaly ktore su akoze ciste relativne...je tam najlepsi signal okolo -70 ...co pri prismoch nie je taky problem tak uplne shit....na druhej strane mam rovnakym smerom ac 60st sektor a prism a ten vidi menej rusenia nez toto....a kanal od wave mam o 200MHz prec...neviem co tomu vadi ale je to k prdu.