co sa zahlti 😂tieto shity s prepacenim tu pocuvam odkedy je vonku prvy LHG 60, pasmo sa nedalo legalne pouzivat este skoro 2 roky 🤣
LHG, nray a pod ma quadcore cpu, nic sa nezahlti a pokial na tom nedokazete prenasat 950/950 FDX tak je rusenie v lufte nic ine...proste mikrotik 60GHz AD pokial ma link 2,3Gbit slape to a bodka. Uplikovali sme s tym docasne aj cele lokality a dorazali sme maximum ethernetu, ktore ma zariadenie (ekvivalent cca 300 pripojok ale je to uz nejaky rok dozadu)
To iste aj AF60 LR..tiez 950/950 da...WAVE PRO uz teram mame v lokalitach kde vecer tlacime skoro 1,5Gbit....proste ide to. Pokial nie tak - blba siet za tym / predtym, blbo nasmerovane alebo rusenie...nic viac.
Furt sa tu zliepaju slova o tom ako to neni FDD radio (vsak neni) a pritom obrovske mnozstvo 80GHz spojov starej vyroby ako 1 ci 2,5Gbit kapacitach po rozkvite "lepsich" 60GHz PTP ako je WAVE PRO ci teraz aj Tachyon network uplne zmizlo zo sieti vsade kde sa pozriem a je len otazka casu, kedy budu 60GHz PTP atakovat 5Gbit bezne...
Bezne tu ISPckari stavaju aj trasy na 5-8km a k tomu je povodny spoj ako aktivna zaloha a pod. len sa tu o tom nerozprava...
Za mna je to po rokoch jasne...na uplne kratke spoje dnes uz tak do 800m a kapacita do giga = Mikrotik. Vsetko ostatne PTP od 0,8 do 4km 60GHz UBNT a podla kapacity AF60 LR / Wave LR / Wave PRO.
Mikrotik je vsak pre mna len historicka zalezitost...aj ked je lacnejsi vyrazne tak mnohokrat sme vela casu stravili ladenim...ano nray ma jemne ladenie ale ake...ved to vobec nieje pevne, aj ked sa to zatiahne v pohode to viem potlacit par mm vedla a je to rozladene....proste je to hnoj, zije to len z minulosti a z toho, ze MK bol prvy....