Dobrý den,
dokázal by mi někdo prosím napsat, co je cílem veřejné konzultace 2023, která mi přišla dnes do DS od Ministerstva průmyslu a obchodu - soubor jsem hodil do wordu a odmazal č.j. - https://www.uschovna.cz/zasilka/NHKJ3EL68VTBYPMB-LEZ
Chápu to správně, že jejich cílem je zjistit, kde případně mi vede optika - trasa, kde jsem schopný připojit zákazníky a mám jim potvrdit, jestli údaje odevzdané ke konci roku 2022 jsou stále platné a nebo se vyjádřit k případným změnám a ty sdělit?
Děkuju za objasnění. Nikam jsem nevolal zatím, danou DS jsem si přečetl teď večer, pokud by mě chtěl někdo napadnout :-).
Část z textu:
Veřejná konzultace je rozdělena do dvou kol a Ministerstvo chce:
- v I. kole ověřit a doplnit výsledky mapování prováděného Úřadem v rámci elektronického sběru dat
k 31. 12. 2022 (dále „ESD“) o sítích páteřního propojení (backhaul) a přístupových sítích, a to pro realizaci podpory zavádění sítí s velmi vysokou kapacitou (VHCN) v Operačním programu Technologie a aplikace pro konkurenceschopnost (dále ”OP TAK“) podle čl. 52d, resp. čl. 52 GBER; dále chce ověřit správnost určených oblastí pro dodatečné připojovaní adresních míst v Operačním programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost; a dále ověřit správnost určených oblastí pro dodatečné připojovaní adresních míst v komponentě 1.3 Národního plánu obnovy.
toto I. kolo veřejné konzultace je otevřeno od 6.11.2023 do 14.1.2024;
- ve II. kole zveřejnit podporované oblasti určené na základě výsledků I. kola VK pro ověření jejich správnosti a úplnosti a zveřejnit hlavní charakteristiky plánovaného opatření v rámci OP TAK a vyzvat zúčastněné strany, aby se k nim vyjádřily; dále chce sebrat údaje o stávající infrastruktuře
Na Františku 32, 110 15 Praha 1 +420 224 852 683 koubovaz@mpo.cz, www.mpo.cz
páteřních sítí, sítí páteřního propojení (backhaul) a neveřejných sítí, která by mohla být použita ke sdílení při realizaci podpořených projektů;
předběžně předpokládáme, že II. kolo veřejné konzultace bude otevřeno v 1. čtvrtletí roku 2024.
Ministerstvo Vás tímto v souladu s § 115a odst. 3 ZEK žádá o informace v rámci I. kola VK podle pokynů uveřejněných na stránkách webu www.verejnakonzultace.cz. Povinnost předat Ministerstvu požadované informace je splněna odevzdáním FORMULÁŘE v elektronické podobě na uvedeném webu, nebo případně prostřednictvím elektronické pošty s uvedením všech identifikačních údajů, tedy nikoliv jejich předáním v listinné podobě či jinak.
Poučení: V případě, že právnická nebo podnikající fyzická osoba neposkytne požadované informace podle § 115a ZEK nebo poskytne zavádějící, chybné nebo neúplné informace, dopustí se přestupku podle § 118 odst. 5 písm. c) ZEK. Za takový přestupek lze podle § 118 odst. 26 písm. b) ZEK uložit pokutu do 15 000 000 Kč nebo do výše 5 % z čistého obratu pachatele přestupku dosaženého za poslední ukončené účetní období, podle toho, která z těchto hodnot je vyšší.
Pokud v uvedeném termínu povinné informace neobdržíme, Ministerstvo bude Vaši povinnost považovat za splněnou s tím, že nedošlo ke změnám proti údajům, které jste vykázali v ESD, a všechny údaje v PŘÍLOHÁCH na uvedeném webu jsou úplné a pravdivé a splňují všechny předpoklady uvedené na webu VK.
Ministerstvo v souladu s čl. 52 odst. 5 a čl. 52d odst. 4 GBER Vás také vyzývá, abyste předložili podložené informace o sítích, pokud zpochybňují pravdivost a úplnost zveřejněných údajů, a dále Vás vyzývá, abyste se k údajům zveřejněným v rámci VK a k plánované podpoře vyjádřili a předložili podložené informace o sítích, zvláště z pohledu, zda údaje zveřejněné Ministerstvem splňují předpoklady uvedené v této VK.