Dobré ráno,

od té doby co máme na několika RB4011 v7, tak již tento týden řešíme druhý zamrznutý RB4011.

Router přestane odpovídat, porty jsou aktivní a jediné co pomůže je ruční restart.

Na jednom byla verze 7.10.2 a na druhém 7.12.

Neřešil jste někdo podobný problém?

Diky

• ef replied to this.

Na jednom 7.10.2, vyšší verzi jsem se neodvážil, protože zase byly problémy s VLANama a jede normálně. Nemůže být problém ve zdrojích? Není to ani trochu reprezentativní vzorek, ale první, co by bych zkusil, je výměna zdroje. Ten originál zrovna moc dobře nepůsobí.

Všechny RB4011 jsou napájeny přes BKE zdroj.

Také mam RB4011, žádné zamrzání nepozoruji. Používám originál zdroj. Na jedním je v7 na druhem poslední v6. Všechno v cajku.

centr
    V7 byla přes upgrade z V6 nebo už od výroby, případně byl před tím netinstall? Nám se zatím sekla jedná jen jednou. A má V7 po upgrade z V6. Jinak máme jich mraky, a zatím jen nejden kousek jednou.

Sekají se, je to napsáno i v nějakém jiném vlákně a sekají se dle mé zkušenosti na v7 a to tak, že zamrzne switch chip a 5 portů jede a dalších 5 portů nejede apod. Zatuhávala i administrace, to tady bylo taky někde pospáno, ale to bylo u nějaké v6 dřívější verze.

Tam kde je V6, tak je to v pořádku.

Problém se děje u RB4011 s V7 z výroby.

No nám zas mrzly verze, kde byla fixně frekvence na 1400MHz. Od doby kdy je auto, nebo se dalo 800MHz, tak nepozoruji mrznutí. Jinak nám se mrznutí projevovalo tak, že rb bridgovalo porty korektně, icmp odpovídalo, mngt nenajel, nat/firewall nefungoval.
    Totální zásek se děje ještě s teplotou, když se přehřeje, tak ani restart nepomůže a je třeba vychladit a pak zas jede.

Zamrzá nám verze 7.10. Jak bylo popsáno výše, SW čip. Velmi zřídka, cca jednou za dva roky na stroj, ale je to nepříjemné. Reboot, třeba watchdog to řeší. Musím zkusit novější verzi, ale letos už to nestihnu...

dubrma 7.11.2 nepomůže. Nemá to smysl. Vyzkoušeno, jelo týdny ok a pak zamrzlo.

Vsetky routre ktore maju viacej switch chipov sa spravaju zvlastne na v7.x Dokonca aj CCR2004-16G-2S+ kde je pozity Marwell a nie Realtek ako u RB4011.

o 22 dní později

Tak dneska se zasekl prvni switch, druhý jel. Bohužel pomohl reboot elektrinou, poučen jsem nastavil watchdog. Pěkný nový rok od mikrotiku :/ verze 7.11.2 Dohledal jsem, že tu chybu neobsahuje verze 7.4.1, ale zase má plno jiných vad - třeba neumí BFD. 4011 tedy letí do kontejneru, nahrazuju RB5009, těch mám hodne a problémy nejsou.

📡 Telekomunikace.cz