Chlapci ja vam prajem vela stastia...
Je to ako v kazdej inej diskusii kde sa zijde kopa odbornikov na EV a pritom o tom vedia prd makovy. Ved to ma baterku, elektromotor co sa na tom pokazi?
Ja uz neviem kto iny by vam nal objasnit realitu ako aftermarket autoservis specializujuci sa na opravu elektroniky a aj EV. Ano to sme.. takze popri 99.9% z vas viem z prvej ruky co caka majitela ev po zaruke.
Ale mozete tu basnit rozpravky a teorie buducnosti...
Ked vam zacne kvapkat chladiacia z baterie na tesle alebo eniaqu, id4ke 🙂 a dostanete 4 miestny ucet v eurach mimo zaruky snad vas to nadsenie prejde.
O tych veciach,co tu pise hapi ani nehovorim to su pre nas spotrebne veci..
Ale kto nechce vidiet neuvidi......musi sa vam to stat, musite zazit odmietnutie vymeny baterie za 20k v zaruke ....inak tu budete pisat stale tie iste veci ako v kazdej diskusii na,internete.
Kto realne chce vidiet svet elektro aut po par rokoch a ich naklady na servis zatial sa musi pzoriet do USA pretoze u nas nie su tak dlho. A tam uvidite 🙂)) pozrite si taky grubber na youtube, fb a pochopite.. Tie veci co tam,oni robia na 10 rocnych autach su fakturovane 5+ tisic USD. pohodicka vsak?
Viete o tom ze EVcko pri troska vacsom tukanci ide do srotu? Takze ked vyleziete z pohodlia leasingovej poistky a po havarii vam oznamim ze vase EV utreplo poruchu strukturalnej integrity a nie je mozna jeho oprava pripadne doslo k pohybe drziaka baterie a oprava bude cca 40.000€ tak precitnete.
Ano svet je krasny ked mate na Evcko za 40k predate ho pred koncom zaruky a po skonceni leasu..
Ale nie kazdy ma to stastie ze vlastni prosperujuci biznis, su tu aj bezni ludia co,jazdia fabiou ktora ma 10 rokov a nemozu si dovolit nechat v servise 4000€.
.
Mimochodom o tom rozvoji je to ako pisete...
Isp zanikaju kazdy mesiac -1 firma .....firmy sa predavaju asi ako nikdy. a vysledkom je urcite lacnejsi internet vsak?
90% servisov netusi co s EV. Bezny servis sa boji na tesle vymenit aj kotuce.
Urcite vzniknu specializovane aftermarket garaze ale cakajte ze hodinovka bude extremne vysoka...v niektorych pripadoch vyssia ako u dealera 🙂
Pretoze on ten dealer aj pri spalovakoch nevie vyriesit mnohe problemy starsich aut pretoze to nie je ich priorita a nemaju na to ludi.
Perlicka....vy si myslite ze teraz co skodovka a vw musia mat u dealera statie na servis EV a,vyskoleneho,cloveka s vyhlaskou na 400v tak,co? zrazu sa ti ludia narodili?
Kolega chodil skolit... zobrali hocikoho s vyhlaskou. Ti ludia cest vynimkam nemaju sajnu o EV... Takze pri klasickych postupoch zauzivanych doteraz u dealera..vymenime psotupne vsetko a uvidime.
Bohuzial EV ma asi 7 zakladnych dielov :-D z ktorych kazdy stoji v priemere 4000€. co sa ele tyka.
Takze dostanete ucet 10k za neopravene auto... to je super deal!
Tych,chytakov je tam milion ... a dufam ze tie Vase EV vas budu posluchat do konca vasho zivota..pre ostatnych uz len pevne nervy.