kamilj mluvím obecně o společnosti. Jestli si to vztahujete na sebe, tak je to jen to o potrefené huse. Sorry.
A jestli neumíme nic budovat? Když chci zakopat obec, je to papirovani a pak přesvědčování lidi, že si to mají ZDARMA nechat zavést. Stejně se 5% lidi najde, co nemají zájem….
Když chci postavit u jedné obce 4 malé větrníčky, podotýkám za své!!!, tak i přes podporu starosty se vždycky najde nějaký pitomec, co kafrá, jaky je to nesmysl, jak to škodí tomu a tomu apod. Nebo co zmínil okoun, hysterie okolo 5G.
Na jednu stranu, lidi jako vy nadávají na vše, co nevychází ze starých ideí nebo režimu nebo se to dela jinak, než se doteď dělalo, ale pak úplně stejní lidi nadávají, ze tu všechno kupují amici, Němci a já nevím kdo další a že jsme jen montovna a nemáme know-how.
Co si národ zaslouží, to má.
Mám přátelé v USA v Kalifornii. Ano. Mají pěkný dům, 3 děti, zahradníka, 2x týdně hospodyni na uklid. Ale taky od 7:30 do 17 makají 5, někdy 6 dni v týdnu jako mourovatí, když něco chtějí, tak hledají způsob, jak toho dosáhnout a místo vymýšlení toho, proč to nejde a natahovat ruku po vládě, se snaží, aby se měli co nejlíp.
A kdyby se takhle chovala většina lidí taky, tak nejsme v takových s…., co jako společnost jsme. Stačilo by nelezt do zadku nikomu, ani východu, ani západu, ale veškerá jednání vést tak, že z toho prvně budeme mít něco my, pak ostatní. Ale bohužel, i 35 let od padu komunismu jsme spíš přeborníci v tom, jak se všim vyjebat, všechno odmítat a radši nadávat s natazenou rukou, než makat.
A cest všem výjimkám, co se toho nebojí, makají a vytvářejí hodnoty, budují úspěšný business a reprezentují tak nasi zemicku i v zahraničí….
A neberte to osobně, berte to jako můj pocit ze společnosti, se kterou se denně setkávám.
Mimochodem, stále jste mi neřekl, jak byste si to představoval vy. Zatím jsem slysel jen ze vám nadavam a že se mnou nebudete diskutovat. Což je obvykle, pokud dojdou argumenty….