Zdenku samozrejme 🙂 ale....podme najprv vyriesit krizu s EL...a potom sa hrnut na ele. Podme spocitat kolko bude stat inovacia distribučnej siete a potom nabijat.
Podme vyriesit co s baterkami, a potom ich predavat...
Nie...my ideme zakazat spalovaky, nutit elektro....nemame prenosovu siet, mame elektrinu za 350€/1mwh a netušime čo s baterkami. Mimo to čína bude drzat za gule celú EU, 🙂 odporučam sa zacat ucit cinstinu.
Pisal som to na začiatku Zdenku, oprava baterie v SK/CZ na EVčku (napr tesla) je zanedbanie odbornej starostlivosti, tak isto ako výmena ložisiek v mnohých elektro motoroch.
Vy si ako majitel servisu vezmete na triko takéto porušenie predpisov výrobcu? 😃 😃 😃 😃 To by ste museli byť pekne mimo.
Ziadne BMS, žiadne članky, packy somariny.. to si majitel moze robit doma.
Afterkarmet sme my, aftermarket servis s 10 zamestnancami a poviem ti že keď k nám prídeš s nejakým EVčkom po záruke kde máš problém s ELE, nebudeš odchádzať spokojný....
Ale ak teda všetci súhasíte s myšlienkou že teda auto už nebude samozrejmosť a bežná matka zarábajúca 800€ v čistom nebude mať na auto tak áno..fungovať to bude.... Však u nás v malom meste jazdí asi 10 ks tesiel 🙂 no problema.... a dalsích 20 EV iných značiek.
Nástraha je v tom, že na to ludia nebudú mať.... nebudú a nebudú. hotovo....
Aké máte autá hoši? všetci tu ako ste máte 3 ročné auto? Lebo ja nie,....a 3/4 mojho okolia nemá 3-5 ročné autá 😃.....
jazdí tu mrte jednotkovych octavii z roku 2003, dvojkových z 2009 a 3jek z 2013 to je prosím 10-20 rokov. Aké boli servisné náklady počas života tých vozidiel?
Aké budú servisné náklady tesly 3 ? Viete? neviete...lebo ich tolko ešte 15 rokov nejazdí...
Ale poviem vám že na to bežný človek NEBUDE MAŤ....chápete to?
Písal som to tom "ludovom" BMW i3 kde už defakto viac ako 50% tých áut má dojazdy 100km...a potrebujú battery packy za 13.000€.