Dělal jsem si teď výlet do víděnského Tesla servisu, kvůli výměně pravého předního světlometu, který přestal svítit po měsíci provozu. Resp. zvláštní věc - začal zlobit tak, že se rozsvítil jen po nabíjení na superchargeru. Při další jízdě se už nerozsvítil, domácí nabíjení ho taky neoživilo. Pro zajímavost, výměna světlometu by stála cca. 25.000 Kč, kdyby to nebylo v rámci záruky. Od předání servisu v aplikaci po notifikaci, že je hotovo, uběhla asi hodina a půl, takže za mě paráda. Předávání a převzetí jen v rámci appky - s nikým nebylo potřeba osobně komunikovat.
Po cestě jsem si všiml, že Tesla značky čte, jak u nás, tak v Rakousku (ukazuje je v animaci), ale nebere je vpotaz. Upřímně se ale moc nedivím, když si člověk uvědomí, že to značení není úplně snadno strojově zpracovatelné. Pomiňme už zmíněný případ, kdy to může zmást nálepka s omezením rychlosti na kamionu - to je asi řešitelné. Ale když člověk vidí v Rakousku na dálnici velkou značku 80, ale pod tím německy psaná dodatková tabulka, že to platí jen pro kamiony v časech od-do, tak se ta AI musí docela zapotit, aby to v té rychlosti a za snížených viditelných podmínek správně vyhodnotila. Na dopravním značení by se mělo ještě zapracovat.