pin
Zdravím. Tak to jsem si prošel. Bohužel tou indukční vazbou a průchodem zesilovači - zkusil jsem zesílit i na začátku dojde k různým zkreslením, tvarovým i fázovým a dále se na již krátký kabel indukují různé ruchy a šumy a úspěch se nedostavil. Také to začalo chytat zpětnou vazbu, tak mě to přestalo bavit. Kromě toho některé místa, které bylo třeba luxovat jsou dost daleko od místa, kde se dá přijet autem, tak jsem tuto cestu opustil. Možná by to řešil koaxiální kabel, ale tahat po baráku takové délky se mi zdálo dost nepraktické.
to: zdeneksvarc. Takových a podobných videí jsem zhlédl snad stovky. Většinou jsou zakončeny reklamou na Faradayovu klec = malou brašničku na klíčenku, uvnitř pokovenou, která údajně odstíní signál hackera a pak jim ten systém samozřejmě nefunguje. Evidentně se první snaží lidi zastrašit, aby v hrůze koupili jejich produkt. Dost možná jim ale tato jednoduchá strategie přináší zákazniky.
Trošku pochybnosti mám i o tomto videu s gigantickou anténou, která prosvítí celý barák. Testoval jsem dosahy 125kHz a již překonat 2 metry vzduchem je velký problém. Vyrobil jsem si pro tento účel zesilovač s obrovským výkonem i cívkou a ty cca 2 metry jsou jakoby zakleté. Možná opět reklama na kovovou schránku. Nebo jsou mnohem dál a umí to.
Podle toho, co dnes vím, jsou i některé informace od prodejců takových hotových souprav málo věrohodné. Podle jejich zběžného popisu funkce jim to na první pohled nemůže na dnešní systémy fungovat i když tvrdí, že ano. Kupovat takové zařízení mě tedy přijde dost riskantní, protože prodej probíhá zpravidla přes kryptoměny a tím pádem nějaká reklamace věci za desítky tisíc euro bude mít nulovou šanci. mpcz, 20jan2024