Zdravím, nedávno jsem přebral po kolegovi správu IT v jednom hotelu, a zrovna před Vánoci se stala taková nemilá věc - a sice že jeden z TP-Link routerů, které tam jsou jako AP, se při výpadku napájení sám vyresetoval do továrního nastavení. Věc to byla veselá, protože si zapnul DHCP, tím pádem se v síti začaly mlátit dvě DHCP - to v TP-Linku a to na firewallu, a segmentu hotelu připojenému do toho switche jako AP přestal jet internet.
Takže rozhodnutí je jasné - všechny TP-Linky musí pryč, protože podle odborných fór tohle rozhodně není ojedinělá záležitost. Jako hlavní router mám v plánu nasadit RB1100, mám s ním dobré zkušenosti. Switche od TP-Linku které pravidelně odchází po dvou letech nahradím CSS326, které už mi jinde nerušeně běží přes 7 let. Nicméně zůstává otázkou, jaké použít AP. Od Mikrotiku nic určitě co se týče Wi-Fi nasazovat nebudu, to by byla cesta do zkázy. Tak se chci zeptat, jestli máte někdo zkušenost s nějakými AP které dobře spolupracují s Mikrotikem, byl bych rád za radu. Jedinými podmínkami je, že musí umět VLANy a Wi-Fi 6, bereme to jako dlouhodobou investici. Nemusely by taky hned odejít po dvou letech, ale chápu že radit v tomhle už je složitější.
Díky moc za všechny případné rady!