puhy nene, to je v poradku ze chcete HTTPS - v tom Vam nerozporuji nic. Ja jen, ze samotne HTTPS v podani pristupu z venci nepomuze.
Pripadne pokud jak pisete bezi HA v kontejneru, muzete za pomoci configuration.yaml vnutit vlastni certifikaty primo do HA a nechat ho bezet na puvodnim portu 8123 bez vyuziti reverzni proxy. Jenom jejich obmena kazdy 3 mesice bude trosku vos*r (resp. muzete resit nejakou planovanou ulohou a skriptem v Synology - ale, nechci Vam ted zamotat hlavu:-))
Ad WG: de facto ano. Na Mikrotiku si spustite server (korektneji peera) a ostatni se k nemu pripojuji. Na internetu je k dostani hromada navodu, nastaveni neni slozite a budete mit jistotu, ze Vas HA bezi vzdy za jakousi zdi, kam z venku neni videt:-)
Z pohledu uzivatele je to "kliknuti na ikonku a pak jeste jednou", nic vic se neocekava.
Edit: ja vyuzivam napriklad sve certifikaty a vnutil jsem je pomoci configuration.yaml, modul http. Ale to je protoze jsem paranoidni, a vic Vam nepovim - kdo vi, jestli po me zrovna nejdete :-))