Nepriechodna mikrotrubicka 10/8 mm
10/6,800m 3mm kabel projel jak nic.
tulo a nebol problem v tom akym sposobom si odvijal kabel z navinu resp bubna? ked z bubna vytahujes kabel z vrchu tak zostane prirodzene stale "natoceny" a takto je zakazane odvijat kabel akymkolvek vyrobcom. 2mm kabel som fukal mojou homemade zafukovackou na 450m do 12/8 chranicky, kompresor mal co robit aby to natlacil, (obycajny scheppach 10bar 412l/min) nakolko vyplnenie trubicky bolo male. Ale za cca par dlhych minut bol na druhej strane...ono fukat kable 2-4mm do vhodnej trubicky na par desiatok metrov nie je veda.
- Upraveno
10 / 8 mikrotrubička - kabel 5,4 mm - 770 metrů úplně v pohodě
to vyzera na to ze mas zly pomer ako tu uz pisali trubka kabel proste skus tensi kabel a balo by to ist ale 5,8 kabel sme aj rucne bez problemov bez vzduch na 100m dali ak to nejde tak je to na 99% hruby kabel a pri tom polomere a dlzke ma velky treci odpor na to pomohlo zafuknut silonovy rybarsky vlasec a s jednej strany tahaj a s druhej tlacit ale je mozne ze ju mas aj niekde stlacenu ak je to 10/8
tulo Nie kabel sa ma odvijat na odvijaci resp na oske. Ked mas slusny vyrobok tak je to priamo na bubni nakreslene aky je vhodny sposob a naopak aky je nevhodny.
Zazil som takto uz partiu ktora kopala a pokladala MT pre slovak telekom v zaciatkoch hromadneho tahania (cca 2016) tak nemali chlapci odvijaca, takze bubon bol na boku. Trubicku "odvijali" vytahovanim z vrchu a tak ako sa tocila do spiraly ju davali do vykopu....toto iste robili aj s multirurami a dalsim materialom...proste nebolo to spravne rozvinute. S kablom a nie len optickym je to to iste. Treba odvijat, nie vytahovat.
Ahoj, kluci už ti tu poradili... i já budu věštit z křišťálové koule a tipnu si, že ten "odborník" co to stavěl nasadil spojku 10/6 na tvou trubičku 10/8. Proto ti houbička proletí, ale kabel se ti tam sekne.
Pokud alespoň přibližně znáš trasu trubičky a znáš metráž kabelu kdy se sekne, tak kolečkem jeď po trase a ve vzdálenosti zafouknutého kabelu udělej sondu a uvidíš co tam vadí.
jinak 5,6mm kabel do 10/8 je standardní situace. Foukání zdar.