• FTTx
  • Nepriechodna mikrotrubicka 10/8 mm

tulo
mam solarix mikrokabel 3mm v trubkach 14/10 a nebil problem 300m trasy. chce to akorat vetsi kompresor no...

10/6,800m 3mm kabel projel jak nic.

tulo a nebol problem v tom akym sposobom si odvijal kabel z navinu resp bubna? ked z bubna vytahujes kabel z vrchu tak zostane prirodzene stale "natoceny" a takto je zakazane odvijat kabel akymkolvek vyrobcom. 2mm kabel som fukal mojou homemade zafukovackou na 450m do 12/8 chranicky, kompresor mal co robit aby to natlacil, (obycajny scheppach 10bar 412l/min) nakolko vyplnenie trubicky bolo male. Ale za cca par dlhych minut bol na druhej strane...ono fukat kable 2-4mm do vhodnej trubicky na par desiatok metrov nie je veda.

gemb 412l je malo na vetsi vzdalenosti.... to chce alespon 1m3/min...

vdr na ty sondy ale potrebuje trasovacku.pak to neni problem.

• vdr replied to this.

kozlicek
      Neříkej, fakt?

To je přeci jasné, že bez trasovačky je v háji. 😀

basty ta pico sonda najmensia sa neda dat na pero len strcit do rury a fuknut

gemb cize mam kabel odvijat zo spodnej strany bubna? To som este nepocul, ale budem si to pamatat.

• gemb replied to this.

to vyzera na to ze mas zly pomer ako tu uz pisali trubka kabel proste skus tensi kabel a balo by to ist ale 5,8 kabel sme aj rucne bez problemov bez vzduch na 100m dali ak to nejde tak je to na 99% hruby kabel a pri tom polomere a dlzke ma velky treci odpor na to pomohlo zafuknut silonovy rybarsky vlasec a s jednej strany tahaj a s druhej tlacit ale je mozne ze ju mas aj niekde stlacenu ak je to 10/8

• tulo replied to this.

tulo Nie kabel sa ma odvijat na odvijaci resp na oske. Ked mas slusny vyrobok tak je to priamo na bubni nakreslene aky je vhodny sposob a naopak aky je nevhodny.
              Zazil som takto uz partiu ktora kopala a pokladala MT pre slovak telekom v zaciatkoch hromadneho tahania (cca 2016) tak nemali chlapci odvijaca, takze bubon bol na boku. Trubicku "odvijali" vytahovanim z vrchu a tak ako sa tocila do spiraly ju davali do vykopu....toto iste robili aj s multirurami a dalsim materialom...proste nebolo to spravne rozvinute. S kablom a nie len optickym je to to iste. Treba odvijat, nie vytahovat.

gemb Chapem co myslis. Nie ja mam normalne odvijacku kabla. Normalne sa kruti cely bubon.

tulo ano už to taky čtu, tak to je dementní.

gemb na videu z Ma-fia to odvíjejí seshora - cas 4:47

martinf Bude niekde stlacena, kabel ide bez zavahania cca 40 metrov a potom ho sekne v sekunde. Skusili sme z druhej strany a cca rovnako.

pintero On to @gemb napsal dost nejasně - to na videu je samozřejmě správně. Blbě je když nemáš odvíječ, buben dáš na bok a táhneš to zkroucené.

pintero

jcltm ano tak ako hovoris, ked je to na oske (odvijaci) tak to je aj jedno ci zo spodu alebo z vrchu. Myslene je samozrejme to, ze ked nemas odvijac, postavis bubon bokom a vytahujes z vrchu a to robi stale vela ludi.

Ahoj, kluci už ti tu poradili... i já budu věštit z křišťálové koule a tipnu si, že ten "odborník" co to stavěl nasadil spojku 10/6 na tvou trubičku 10/8. Proto ti houbička proletí, ale kabel se ti tam sekne.

Pokud alespoň přibližně znáš trasu trubičky a znáš metráž kabelu kdy se sekne, tak kolečkem jeď po trase a ve vzdálenosti zafouknutého kabelu udělej sondu a uvidíš co tam vadí.

jinak 5,6mm kabel do 10/8 je standardní situace. Foukání zdar.

douby Ano, i toto se muze stat... Hold nemuze delat s optikou kazdej jouda 🙂 Tech veci co se tam muzou posrat je vic. A takova banalita muze zpusobit velke problemy... Navic kdyz pocitam vubec nevi kudy to vede, nikdo nema ani fotku apod... To pak takova banalni chyba stoji tisice...

• tulo replied to this.

📡 Telekomunikace.cz