Zdravím,
už jste někdo nasadil v terenu? Nastole PtP se mi ve 40Mhz kanale slinkovalo 573Mbit a proneslo to 450Mbit jednim směrem(frekvence zkoušeny od 5200-5840). Tak jsme to šli nasadit do terenu do extremek od jirouše a link jsme měli 7Mbit na RX i TX na jakekoliv frekvenci.
Neprolezl ani ping, musel jsem tam vratit acčkovy RBčka.
V nastaveni nic extra jedna strana AP ,Country Brazil, mode AX, zkoušel jsem se šifrovanim WPA2 PSK i bez.

děkuji za rady

2km signal -39, v kancelari pres zed -67 a jelo to 200Mbit.

S jakým firmware?
7.13.5 - *) wifi-qcom - improved system stability for L11, L22 devices;

Az bude chvíle postavíme to nekde ve meste na test a dam vedet.

-39...neni to saturovane? btw na 2km 5ka...daj 60tku a je po probleme.

-39 saturované? co třeba -15, nevoní? jede v pohodě.

• gemb replied to this.

hapi tak je to pseudo wifi radio...wifi sa chova podivne a -39 je zbytocne silny signal...v prvom rade by som to zreguloval tak na -48 a odskusal.

jo ještě test v kancelaři s gentleboxama vedle sebe signal -17 a jelo to 450Mbit :-)
    zkoušel jsem to nastole v extremkach od jirouše a taky to jelo napohodu. Nejelo to jen venku tam kde acčko jede.
    Chtěl jsem to vyzkoušet a nečekal jsem takovy fail.

o 5 dní později

čau, máme nějaké další testy?

nasazeno jinde s jinyma parabolama na 4km signal -45 opět stejny problem testovano s 7.13.5 a 7.14rc2
    na chvili se to slinkuje velkym rate a vždy spatne na 7Mbit tx i rx a sotva tim probleze ping.

o měsíc později

tak problem vyřešen, opět mikro shit nezklamal vyda něco co nefunguje a nema sw podporu.

What's new in 7.14.2 (2024-Mar-27 09:48):
      *) wifi-qcom - added configuration.distance setting to enable operation over multi-kilometer distances (CLI only);

sp4wn90 Problém vyřešen, tedy ti to už na ty 4km chodí? Jak to šlape když tak?

ano na 4km frekvnece 5800 40Mhz stabilně 300Mbit jednim směrem. latence i při zatiženi 200Mbit 0.5-3ms
        takže za mě super

to má jenom 802.11 s qcom balíčkem?

Jak vypinate DFS kraviny na tomto novém boardu ? Když to dám dfs vypnout v rámci toho qcom balíčku, tak to hlásí chybu, že nejsou podporované frekvence. I výkon a frekvence to má omezený v rámci země, kterou zvolíte a zatím jsem nevykoukal, jak se zbavit tohoto omezení 🤮

už jsem to psal jinde, je to v reálném nasazení nepoužitelné. Navíc aby si mohl ject tak krásné rychlosti na 1024QAM tak musíš mít fakt dobré podmínky.

To samé u zařízení na stůl. Prakticky nastavuješ USA a ten omezuješ kanály aby to neskákalo na americké horní protože tam ti zase nejedou "EU telefony".

📡 Telekomunikace.cz