Treba hladat zariadenie, ktore je urcene na 10 Gbit PPPoE. Bude ich existovat asi ako safranu, prinajmensom v nasich koncinach, lebo to tu este skoro nikto nepouziva.
Nedavno sme nasadzovali 10 Gbit PPPoE na Linuxe intel sietovke X540. Bezny IP traffic zvladne v radoch gigabitov bez znatelneho CPU loadu, ale PPPoE v default nastaveni spravi ledva 1 Gbit. S dalsimi optimalizaciami o nieco viac, ale za cenu vyraznej zataze CPU, a k 10 Gbit sa to ani nepriblizi. Chipset X540 ma totiz HW akceleraciu iba pre IP, nie pre PPPoE, a bud budu PPPoE pakety cakat v sietovke dlho (klesa priepustnost) alebo sa tam musi chodit po nich casto (to znamena mrte interruptov na CPU).
Intel ma aj sietovky, ktore umoznuju PPPoE akceleraciu, napriklad X710, a tam by to uz malo byt ine kafe (uvidim coskoro).
V pripade krabickovych routerov je to plusminus o tom istom ako v mojom popisovanom pripade. V Mikrotiku bezi linux a v beznych SoHo routroch tiez. Bud tam bude hardware, ktory je presne na toto optimalizovany, alebo to proste neutiahne.