Nevenoval som taku pozornost tejto znacke ale zrovna uvazujem, ze by sa to dalo pouzit na kratsie spoje PTP ako nahrada hlavne za mikrotiky kde je 1G brzda. Cenovo to vychadza lepsie nez UBNT aj ked UBNT mi ponuka nejake veci navyse...toto je niekde medzi.
PTP na Wave Pro - za mna vhodne na 2-4km podla podmienok, da to 2+Gbit, nejake spicky to pobere tiez mozno az do 3Gbit ak sa to pripoji na SFP+ a je tu aka taka zaloha 5GHz...cena spoja je okolo 1100€ bez dph.
PTP na TNA TX303+AK 300 anteny - toto mi vychadza vhodne do 2km, kedze to nema ziadnu zalohu, realne to vidim tak na 1,7Gbit a peak max 2Gbit, kedze kalkulacka na webe tachyonu hovori max modulacia 2,3Gbit a otazne aka je tam rezia v prenose. Port je len 2,5 GbE, takze tam aj keby to da v lufte viac, port da realne max 2,3Gbit.
Cena je vsak 584€ bez dph za spoj, co mam polovicu wave.
Nevyhoda je este napajanie 48V, wave ide aj na 24 4pair ale to sa da riesit menicom za par korun.
Takze teraz co je lepsie...usetrit 500€ a mat spoj bez zalohy 5GHz, da to podla mna max 1,7Gbit, pricom wave pro da 2+Gbit, takze aj zivotnost na sajte bude dlhsia....teraz je velka nevyhoda ubnt zla dostupnost aj ked na eu store to je dostupne stale.
Neviem pre co sa rozhodnut...sice zaloha 5GHz je samo o sebe nie najlepsia ale na wave lr a pro nas vela krat zachranila, a ked nema ist nic a moze ist 100-200Mbit ktore sa agreguju tak lepsie ako uplna tma. Hlavne vyuzitie zalohy pre mna je pri zasnezeni anteny, co sa nam tento rok stalo uz 4x.
Asi bude najlepsie pockat na tie novsie modely, ktore maju mat zalohu s wifi7...otazna je potom cena.