Trnec To je úplně OT, tady se bavíme o 2.5GbE metalice...

viktornovotny Docela zbytečnost za tu cenu, navíc mít tam switch na kterém ani nejde nastavit link a management VLAN nelze na portu nastavit do accessu? Za mě lepší řešení to nějak vymyslet do sfp+ šachty než něco přidávat, ale třeba to ještě dotáhnout nějakym FW, zatim to neni nic moc.

SpeedyGT hmm, jeste jsem ho nemel v ruce, cekam na dodani, ale mel jsem za to, ze tyto zakladni veci vyresene ma a ze je to proste skatula s poe na 2.5g portech a 10ge uplinkem, ze na tom poskladam “vsesmer” v dedine a bude to jediny switch na danem sajtu 🙁

Popis: Management VLAN, access & trunking VLAN support 🤷

To vypadá že místo popisku Tagged tam někdo napsal Trunk

Ono je to trochu nestastne popisane, trunk je pre viac vlan naraz, zrejme im doslo lahsie to spravit takto.

Ale takhle při tom configu prolítne jednička všude a ještě se bude muset vyřešit hybrid provoz na přívodu.

o 17 dní později

Máte někdo otestované PtMP na vzdálenost 800m+? Podle kalkulačky jde toho dosáhnout kombinací TNA-303X + AK-S-90 (POP) + TNA-302 (Klient) a mohlo by to fungovat dobře.

Tachyon mi v porovnání s Ubiquiti poměrem cena x výkon x rozsah vychází lépe a Mikrotik mi v PtMP přijde úplně mrtvé, proto mě Tachyon dost zaujal.

6db budget je nic, to bude padat pri kazdem destiku...

Na klienta 303x s parabolkou 😉 v tom problem neni, ale na apecko ten horn zatim neni kde vzit 🙁 vanco nema, kolem v dosahu neni nikde skladem

kozlicek Díky za postřeh! S jakým budgetem počítáte vy?

viktornovotny To mi vlastně ani nedošlo, díky, pak bude budget poměrně solidní (23dB). Jestli ten přístupový bod bude stát 8.5tis. nebo 7.5tis. za tu funkčnost stojí. Toho hornu je škoda. 🙁

Vashek Jo, uz o to urguju Vanco, ale rekl bych, ze to vyrobce jeste nema do distra, v tom duchu mam odpoved z Recka i Spanelska.

o 8 dní později

Jako absolutně neznámého výrobce mě v první řadě zajímal původ, který není možné snad nikde ověřit proto mě označení původu EU dost na nákup znepokojuje nebo se vám někomu povedlo zjistit odku jde ten jejich vývoj? Za mě bych řekl že to jsou nějací Poláci nebo někdo kdo se stydí za svůj původ, kdoví zda by nemohl být výhledově probmém s NIS2 a proto mi přijdou nedůvěryhodným dodavatelem bez garance. Taková rychlokvaška. 😕

yarda FCC certifikaci dělala společnost 8devices.com, kancly a sídlo v Litvě.

honzam a to se za puvod stydeji nebo jako proc to nikde neni ? Myslim ze napsat jen EU neni uplne v pohode v dnesni dobe.

Originalni design je Tachyon Networks (San Diego, USA)

"It was co-founded by Jeremy Guralnick and John Koehler—Yale-economist and CIA deputy director."
                ( https://libraries.ucsd.edu/sdta/companies/tachyon.html )

8devices jsou jednak vyrobci svych reseni, a potom take "hub" montovna pro jine vyrobce kterym by se nevyplatilo vlastni reseni.

HW tipuju chodi z USA, a proto problemy s distribuci a nejasnou dodavkou.

📡 Telekomunikace.cz