hafieror No ještě aby to Whalebone neblokoval, když jsem jim to o víkendu psal....
Ale se..(štve) mě to, čekal bych od placené služby, že alespoň blokaci stránek podle právního rámce ČR budou na blokační seznam dávat sami a ne až když je na to někdo upozorní. To jsem si to fakt mohl dál dělat sám přes RPZ zónu v Bindu. Protože mě ale už nebavilo se o to furt starat, tak jsem si zaplatil Whalebone.
Jinak opravdu nemusíš přesměrovávat všechny DNS dotazy ze své sítě na Whalebone. Dokonce to podle jiného zákona ani NESMÍŠ ! Nesmíš aktivně "unášet DNS provoz" jen na své DNS servery (to je porušení síťové neutrality), ale zároveň musíš učinit na SVÉM DNS serveru takové technické opatření, které za běžných podmínek vede k požadovanému cíli (tj. zamezení v přístupu k internetovým stránkám)....
I zákonodárce si ve své omezenosti uvědomuje, že cokoliv co můžeš ovlivnit je konfigurace vlastního DNS serveru, ale když si uživatel nastaví jakýkoliv jiný DNS server, už to není záležitost, kterou by jsi měl jakkoliv řešit....