Rekl bych, ze prave proto to tu Zdenek uspal, aby se lidi nehadali nad tematy covid/rus-ua/izrael-palestina a kdo vi co jeste...
...bez ohledu na moje/vase nazory, chapete ze tohle ma za cil hlavne rozdelovat spolecnost? Rika se tomu rozdel a panuj.
Zatimco plebs se hada o tom, kdo si co mysli (coz je naprosto irelevantni), tak vladnouci trida ma klid a utahuje vsem opasky.
A jinak obecne receno, mezi informaci a dezinformaci stira hranice realita. Moc pekne to vystihuje Menzeluv film Ostre sledovane vlaky, kde rada Zednicek (kolaborant) vysvetluje, proc nemecka armada utika z vychodni fronty - rika, ze jde o takticky manevr a na otazku "A proc?" odpovida "Abychom se tu meli vsichni dobre" 🙂) jak tohle dopadlo samozrejme vime, ale tehdejsi lide prohru Reichu povazovali za lzi a propagandu, pan Brodsky to zahral genialne.
Proto neni treba rozbijet spolecnost, ono se muze ukazat, ze ten mnou zavrhovany clovek mel pravdu a me zustane z ostudy kabat. Anebo to samozrejme zahraju po cechacsku, ze si kabat prevlecu a delam ze nic 🙂)
Plati to oboustranne - jen aby nevznikl prostor pro dalsi flame. Dulezity je si uvedomit, ze jsme vsichni hlavne LIDE.
Edit: pridavam odkaz na YouTube na dannou scenu z filmu.
"Situaci nasich armad, bojujicich za blaho Evropy, at uz chteji nebo nechteji..." 😄 Menzel je pan reziser, a tuhle lidskou stranku po historii se opakujici zvyraznil dokonale