Ahoj, díky za odpovědi.
Když to vezmu ze široka, doma mám U6Pro, jelikož chci mít ntb proti NASu na bezdrátu s co největší propustností a je to Vážně super, Gigabit v suchým triku 🙂 Na místo, kam to AX-x chci dát to bude dělat router s AP v jednom, kvůli konfiguraci a svým zvykům chci Mikrotik a doufal jsem, že jejich AX zařízení s Qcomm ovladači už propustnost wifi dost posunuly, což zkušenost uživatele iTomB potvrzuje. Už v době, kdy většina lidí na Wifi od Mikrotiku prskala jsem měl s jejich RB951Ui-2HnD, jeho Gigabitovou obdobou a třeba i s RB962UiGS-5HacT2HnT velice dobrou zkušenost jak s pokrytím v bytě, ale i domě se zahradou, tak s relativně slušnou propustností. To UniFi samozřejmě násobně překonalo, ale pokud to Mikrotik s AX a Qcomm ovladačí trochu dotáhl, těším se na další jejich zařízení do své "sbírky". Ve výhledu to na tomto místě bude jen "okno" do internetu, NASku tam neplánuji, takže o U6Pro zatím neuvažuji. Rozumím všem argumentům, třeba i těm o USB, ale hlavně mě zajímalo, jestli něčemu pomohou ty prutové antény.
Pardon, trochu jsem se rozkecal 😊