gemb U nás už není tolik elektriky taháno v poslední míli vzduchem jako u vás, velká část už je podle mého pozorování zakopaná v zemi. Takže to taky nebude mít distribučka tak easy.
Rox169 Je celkem jedno kdo mi do baráku přivede optiku, pokud na tom nabídne nezmršenou službu (s možnou IPv4 veřejkou a aspoň /56 IPv6) za dobrou cenu. Ale osobně jsem radši když je to menší lokální firma, kde se daleko lépe řeší případné problémy, ve velkých korporacích to bývá často v podstatě neřešitelný problém. Zrovna NEJ stále IPv6 neumí a kdo ví jestli někdy bude umět (teď pod O2 možná jednou jo, ale zas to bude mít tu nevýhodu že je to O2 - katastrofa).
Ke mně přivedl první gigabitovou FTTH přípojku právě lokální poskytovatel už skoro před 10 lety, v době kdy CETIN dal max. 20/2 Mbps a distribučky o poskytování internetu ani neuvažovaly. Jen to pak bohužel prodali NEJce, jejichž technický ředitel mi po urgencích o IPv6 odpověděl cosi o ceně 50 Kč měsíčně za jednu IPv6 adresu. A sorry, u firmy řízené takými diletanty nechci být déle než je nutné. Teď na jaře snad konečně dodělá už půl roku rozkopanou přípojku jiný lokál a ihned po zprovoznění přecházím. Cena bude +- stejná jako u NEJ ale služba bude plnohodnotná a podpora parádní (mám již ve správě pár jejich přípojek).