1Gbit spoj na 600m
To asi proto že neví že to u ubnt lze.
- Upraveno
Ty dvě čáry jsou jako dvě možnosti, ne jako dva spoje. Potřebuje jen jeden spoj. Z místě kde je to focené, na místo kde míří čára. Dvě čáry jako buď a nebo.
ef
Přesně, bude to PtP spoj. Foceno z komína (1. strana) a na obou místech na protější budově je možný uplink (2.strana).
Z té totky při nižším rozlišení zmizeli ty dráty, kdy na jedno místo mám v cestě drát a na druhé místo jsem přesně mezi dvěma dráty (drát bude třeba 2m nad a pod virtuální spojnicí antén).
U nás v areálu jsem použil krátkodobě při překládání optiky cube co byli tuším tak do 500m. Měl jsem to na cca 250-300m a při dešti mi to skákalo i 5ghz backup. Tak jsem chtěl doporučení na spoj, který pokud nebude mít backup pojede v nějakém rozumném SLA. U těch drátů jsem se bál namrzání, když pod nima chodím, uplně slyším jak srší.
Na 600m ?
Chces mit 100% jistotu ? Dej tam XR a uvidis, že ti to nespadne NIKDY.
Na toto v pohode staci dobre dostelovany nRay. Ak ubnt tak AF60LR + radom.
pavkrej Dle fotky to dej na tu reklamu. Sice tam je drát VN, ale pravá výtahovka ti za pár let zaroste a budeš to muset řešit znovu.
1) Ohledně nRAY - na 600m ti to v dešti padat nebude, ale problém je sníh. Pokud jedna strana bude mířit na návětrnou stranu tak ti to v zimě zasněží (zalepí se sněhem) a vzhledem k tomu že to nemá backup tak to nepojede vůbec než to roztaje.
2) Alternativa je CubePRO s 5Ghz backupem. Ale ten backup je tak mizerný (SISO) že ti v 5Ghz dá třeba 40-70Mbit dle šířky kanálu a zarušení. Pokud ti to nestačí tak se mu vyhni.
3) Wave LR. Tam ti to v dešti padat nebude. V případě sněhu to má docela použitelnou zálohu, ale gigo to samozřejmě nedá.
4) Pokud neřešíš peníze tak tam dej třeba to UBN XR jak píše orel
Me se ted libi ty Ubiquiti Wave Professional, ma to SFP+ sachtu, tu vzdálenost to da s velkou rezervou na unik...
honzam
Díky za odpovědi.
začnu s zakoupením nRAY. Backup udělám po stávajícím tunelu. Jedeme mikrotiky, takže to i líp zapadne do sítě.
Když by se ukázalo při špatných podmínkách, že to nestačí, jsou tu alternativy. nRAY pak můžu využít i jinde po areálu.
U nás na brněnsku moc sněhu nepředpokládám - je zázrak, když máme sníh víc jak 24h
pavkrej na 600m to bude naozaj dobre fungovat, zaroven to bude najlacnejsie. Na toto by bol radiovo najlepsi wave nano, ten ma oproti nray lepsiu antenu pri rovnakych rozmeroch a aku taku zalohu lenze neda to spolahlivo giga kvoli cpu (asi nedorieseny fw). davat na 600m wave profesional ci af60 xr je totalny overkill po radiovej stranke ale ak je rozpocet tak skorej wave profesional. af60xr je zase drahsie....
nebo bazarovou alkomu 80ghz lp. ta da 1gbit fd.
- Upraveno
hanus286 k comu je o dobre?
- za cca necelych 5300kc ma cely spoj nray
- montaz 5-10 min kazda strana nray, zamerat cez zameriavac, zvysok doriesi beamforming
- spotreba celeho nray spoja tak 8watt
- variabilne poe napajanie
- zaruka, kedze to kupi ako nove.
- pri tej cene si kazdy moze drzat servisnu kus v sklade.
alcoma...
- dohadovat sa po bazaroch a trpnut ci to pride vobec funkcne
- cena bude aj tak vyssia nez za nray
- bez zaruky
- spotreba 35w / 1 strana
- riesit 48v napajanie, alcoma svorkovnice atd...
- smerovanie nadlhsie oproti nray.
k tomu nray (resp. k hocicomu) moze kupit Ubiquiti FiberPoE Gen2 a bude tam mat aj optiku