helapc xgeorgo Chápu správně, že tento zákon platí i vůči Správě a údržbě silnic? Omlouvám se, že jsem mimo hlavní téma.
basty Když už jsme u toho, taky mě zajímá Suska. Jak je to tam s cenou břemen? Dá se to řídit znaleckým posudkem? Diky
kozlicek basty maji cenik.myslim 100kc za metr krizeni pod silnici protlakem a 50kc v zelenem pase podel silnice.pak sou tam jeste nejak dalsi polozky za jine veci.
coitus To mate este dobre. My sme zelezniciam platili 10Eur/meter (cca. 4000Eur) v zelenom pase na ceste ktora vedie k zeleznicnej stanici a nejakym omylom ostala majetkom zeleznic.
helapc Mě zajímá jestli je SUSKA příspěvková organizace. Podle mě ano. Pak by jsme dle zákona co postoval xgeorgo, je na začátku vůbec nemuseli řešit. Až po kolaudaci.
xgeorgo helapc Bohužel SuSky jsou příspěvkové organizace krajů, takže se na ně zákonná VBř nevztahují. Nejhorší je, že třeba Olomoucká SUS mám vlastní ceník ( dost vysoký ), ale hlavně kromě konečné ceny za VBř, chtějí i nájemné do doby než se konečná smlouva uzavře. Středočeská SUS má ceník na webu https://www.ksus.cz/public/files/documents/cenik-vec-bremen.pdf
basty xgeorgo čili tam se to nedá uhrát na znalecký posudek/skutečnou odhadní cenu? A ne nějaký jejich vymyšlený nesmysly?
helapc basty Už jsi to někdy zkoušel? Nechat si udělat odhad na státní pozemek a jen jim to poslat. Případně má někdo zkušenost s vyvlastněním státního pozemku?
basty helapc ne jenom z doslechu že to někde slo/mohlo jít kvůli nějakým novějších zákonů, kde by si neměli třeba obce vymyslet nesmyslný částky... Ale mám málo informací.