Já jsem nedávno zažil totálně vyresetovanou wAPku, zmizel i interface w60g
Vzdáleně jsem přehrál fw, restartoval, nastavil a beží do teď.
Co to způsobilo čert ví...
Mikrotik 60GHz směrovky s nutností resetovat do továru
Určitě bych aktualizoval na 7.14.3. Mikrotik měl velké problémy s 60Ghz, ale většinu fixnul již v nějaké 7.10 verzi, tak pokud máte starší doporučuji upgrade.
basty ja pouzivam na 60G normálně 7.14.x nicméně někde od 7.11.x nebo tak nejak se to výrazně opravilo.... není ale jediný důvod tam nenacpat nejnovejší 7.14. mám asi 1000 jednotek na 60G venku a co jde vše tlačím na nejnovější FW.... oni MK sice nepíšou v 60G žádnou změnu v changelogu ale často mi jen update ze 7.12.1 např. na 7.13. vyřešil něco nestandardního, co se mi někde na konkrétním místě dělo ...
crazyape mas nejaky osvedceny postup ako spravit update s verzie 6.49 na poslednu v7 aby sa mi neodpojil klient? Nieco som uz updatoval ale odpojila sa protistrana kedze nemala balicek wireless. Nahral som to tam len cez zaloznu trasu, ale mame kopec veci kde neni ina trasa a tym padom sa odpojim nadobro.
No, u mě je v 6.47.2 nastavená již léta a žádný problém - jede stále.....
Trnec 7.14.3 u wAP AP při výpadku napájení zmizel wlan interface, samo si to vytvořilo nový čistý s číslem 3. Obyčejný restart z winboxu pomohl. Záhada.
Vision2020 stejný problém u LHGG před týdnem. Ještě že jsem se tam dostal jinudy na dálku a provedl jsem pouze restart a ono to samo najelo.
V jakém měřítku se Vám to děje? Instalované kusy vs. ty u kterých se to stalo? Jaký je poměr?
Tak já se přidám, sektor wAP 60x3 .... najednou telefonáty typu nejde to... koukám a v SSID je kus identity, zařízení víc jak 100 dní v provozu, RoS 7.10 !? Toho času 7.12 byla aktuální. Přepsání SSID bez efektu později znovu rozkliknu wlan60 a on tam opět ten blábol!
Vygenerován supout posláno Tiku.... reboot zařízení pomohl, vše opět jelo.
Tik poslal zpátky, že nenalezli chybu a jestli je zařízení stále v chybovém stavu. Odpovídám: "Jste upadly? Mam nechat klienty 4 dny bez konektivity než odpovíte?" Pak už to nikdo od nich neřešil...
Už se nám to stalo celkem 4x pokaždý jiný FW...