Tak samozřejmě to samé může být i u rodinné domku.
Protože ten kdo tam bydlí (a i třeba nájemník) tak nemusí mít trvalé bydliště. No pak tedy do ČT zašlu, že tam bydlí Franta. Oni ho vyzvou Franto zaplať a Franta řekne, ale já platím už v jiné domácnosti a doloží to. Franta může mít na sebe napsané 3 takové internety na různých adresách, protože pronajímá byty. A protože internet zahrnuje rovnou do nájmu, tak ho nájemníci neplatí. A ejhle, jejich systém se zbortil. Mám tady 3 domácnosti, kde bydli lidi s PC,mobilem, nebo SMARTtv (to nikdo nezjistí, protože e-shopy neposílájí databázi lidí co si koupili něco SMART do české televize) a tyhle 3 domácnosti budou šedou zónou, protože je nikdo nedohledá. Ale mohlo by se například přes dodavatele energie, fajn. Odpovím na dopis z TV s tím, že jsem odběratelem na tomto adresním místě, ale nevlastním žádná SMART. Domovní prohlídku mi udělat nemohou, prokázat (i když to budu držet v ruce při odchodu z bytu a vyfotí mě) to nemají jak (protože e-shopy nikam nic neposílají) a ten SMART co tam zrovna mám je například dárek pro kamaráda.
Ano je tisíc věcí jak to půjde okecat, normální člověk to zaplatí a nebude nic řešit. Ale podívejte se co za jejich cenovku dostanete a co dostanete za tarif internetu který je za 360, -. U nich jen Českou televizi a rozhlas u ISP dostanete celý svět se vším.
Ano i ten svět se vším se pomalu stává placeným, ale rozhoduji se já co si zaplatím a co uvidím. Nikoliv plať a jestli se koukáš to neřešíme.
Ale TV se má starat o vybírání poplatku, ale nemůže to delegovat na nás.
Příklad: JAk je definovaná společná domácnost v koncesionářském poplatku ? Standartní rodina dva dospělí dvě dospělé děti a například ještě babička, děda a strejda. Všichni bydlí v jednom domě všem je 18+ a všichni mají na sebe vlastní mobilní tarif a mobil. Tak a měl by platit každý zvlášť ? Nebo můžou říct jsme jedna domácnost ?
Celé je to postavené na hlavu. Buď ať to účtují každému komu je 18+, nebo lépe stačilo by to zahrnout do daňového přiznání podobně jako sleva na poplatníka, přibyla by tam např. daň z TV. A je hotovo, žádná agenda, žádní lidi co by to museli kontrolovat, žádné datacentra, která to skladují, ověřují = ušetřené peníze.
Připadá mi to jako firewall, udělám tisíce pravidel abych odchytnul každého aby platil. Než abych napsal firewall na dva řádky: Zaplať si online přístup na ČT = accept, Všici ostatní = DROP