ZTE WF830 od O2 Slovensko a nahratie vendor's firmware
Kontaktoval som opatovne O2 hotline (iny operator, mozno ina odpoved), cakam na odpoved.
Zatial to vidim tak, ze zariadenie predavaju ako tovar na splatky a tym obchadzaju uvedeny zakon - nerobil som podrobnu analyzu, je to zatial len moja domnienka.
Ak budem mat nieco nove, podelim sa tu na fore.
Neviem sa vyjadrit z pohladu "prava", otazkou bude, ci si kupoval tovar s vedomim customizovaneho firmware.
Z technickej stranky to nastavili tak, aby to bezny clovek nevedel znova pouzit mimo O2. Z pravnej stranky predpokladam tiez nejaky hacik.
Skusal si sa pripojit na konzolu, ci mas citatelny vystup?
DjM nie nie, ja som z tohoto hľadiska bfu .
V našej lokalite vypínajú 4G, prechádzajú na 5G. Bolo treba si dať novú anténu a splácať ju s viazanosťou, pričom tu už máme optiku, len som ju nestihol prekopať 50m k domu. Tak som mal masterplan, že si kúpim SIMku 4ky s 300GB netom za 4€ (prvý mesiac) a s každým vyd*bem. Zatiaľ som len so sebou
Snažil som sa zohnať stock firmware ale nikde nie je. A vlastne ani neviem čo treba nastaviť inak ako má O2. Dúfal som, že sa to nastaví "samo" ako keď som dal tu SIM do mobilu.
Prisla odpoved z O2:
Vazeny zakaznik, informujeme Vas , ze koncove zariadenie, ktore ste vyuzivali pre sluzbu O2 Internet na doma je technicky prisposobene na vyuzivanie nasich sluzieb. Takto upravene zariadenie teda nie je mozne vyuzivat mimo sluzby, na ktoru bolo urcene a O2 v nom preto ziadne dalsie upravy v nastaveniach nevykonava. Dakujeme za porozumenie. Vase O2
Z technickej stranky vyskusam este rozbehnut konzolovy pristup, ak sa to nepodari, tak mi ostane hAP ac² a PoE + zdroj od ZTE :-)
ak mate chut a cas, mozete sa obratit s podnetom na regulacny urad.
https://www.teleoff.gov.sk/urad/odbory-oddelenia/odbor-statneho-dohladu-elektronickych-komunikacii/podania-podnety/podnet-vykonanie-kontroly/
https://www.teleoff.gov.sk/urad/odbory-oddelenia/kancelaria-predsedu/alternativne-riesenie-sporov/
Pribeh mojho zariadenia sa konci - posunul som ho dalej niekomu, kto chce vyuzivat sluzbu od O2.
Dakujem este raz vsetkym za pomoc.
Doplním info: Chcel som zrecyklovať modem v rámci o2 čo sa mi tiež nepodarilo. Pomocou APN nastaveného v zariadení som sa bol schopný pripojiť do o2 siete ale pri ďalšom routovaní do internetu sa mi vráti odpoveď (presmerovanie na o2 intranet), že moje zariadenie nie je správne nakonfigurované. Vzhľadom na to, že na službu internetu na doma O2 už predáva len produkt spolu s 5g anténou sa WF830A stalo elektronickým odpadom. FU O2.
Esopeso
Len uvazujem - pricinou by mohla byt nutnost vytvorenia PPP spojenia zo zariadenia pripojeneho "za" ZTE, cez ktore sa routuje Internet (napr. Mikrotik hAP ac2). PPP meno + heslo prideluje O2, ked mas od nich aktivnu sluzbu, 4G router zabezpecuje zrejme len transportnu vrstvu pre PPP.
Kazdopadne dakujem za zdielanie skusenosti.
Tak este raz drzim palce