Tak, moja skúsenosť s vonkajšou (ODU) anténou WF830A (starší model dodávaný O2 k 4G internetu na doma).

Na test som potreboval spomínaný PoE adaptér (24V/1A), ktorý som objednal z Číny za 4€ a zapojil do tohto modelu (oproti WF830, ako vidieť na krásne špinavej fotke, WF830A je 1A, oproti 0.5A u WF830).

Po pripojení nefungovala žiadna z bežných IP adries a v stave siete (vo Windows) som videl, že zrejme nebeží DHCP (?) a adresa je 169.254.0.1 a beží na tom tento firmware.

Síce zvláštne, ale našťastie nevyžadoval absolútne žiadne prihlasovacie údaje.

Nastavenia ale boli dosť obmedzené a nepodarilo sa mi ani zmeniť adresu alebo prepnúť medzi NAT a ROUTER režimom.

Vyskúšal som firmware z milevo.cz (odkazuje na o2.cz), na Firmware Update sú dva typy update súboru, myslím, že bolo treba zvoliť ten druhý a podarilo sa (díky @Inginier za tip). Login: admin PW: ZTE@WTTX

V mojom prípade bol po zmene firmwaru ešte potrebný tvrdý factory reset, možno by stačil cez web admin, ja som ale použil toto tlačidlo (držať kým sa nerozsvietia všetky led na anténe).

Po tomto reštarte už anténa nešla na 169.254.X.X adrese a mala funkčné LTE nastavenia.

Takže zabezpečenie "proti zákazníkovi" bolo v tomto prípade o niečo slabšie, aj oproti skúsenostiam ľudí s neskoršími WF830, alebo šlo len o náhodu. Na druhej strane WF830A boli dodávané bez PoE adaptéra, pretože boli napájané priamo z PoE portu vnútornej jednotky (routera). Pokiaľ ide o 5G jednotky, ktorými O2 nahrádza tieto staršie 4G, prednastavené prihlasovacie údaje nalepené na anténe sú nefunkčné, takže aj do nich O2 blokuje prístup.
Edit: Mimochodom, na rozdiel od nového, pôvodný firmware obsahoval nastavenia WiFi, ale nepodarilo sa mi ju tam spustiť..