• Ostatní
  • Od koho vzít SIM kartu pro SMS zprávy?

řešíme do GSM brány SIMku, jen na odesílání a příjem SMS. Co jsem tak poptal operátory, je problém získat tarif, kde by nebylo volání ani data, jen neomezené SMS. A logicky za to chtějí dardu jako za plnohodnotnou službu, takže třeba 600,-
Jak to řešíte vy?
Měsíčně nám odchází cca 1000 SMSek.

svestka blbost, máme to za 340Kč u O2 jestli tam je k tomu ještě volání i data mne nezajímá jde mi o ty SMS, samozřejmě máme u nich více telefonů, samotná SIM by asi stála 600 Kč.....

Pro potřeby monitoringu používáme normální tarif. Dříve u Vodafone, teď jsem čísla konsolidoval u O2 (mají lepší pokrytí).
    Celkem máme <10 čísel a platíme normální ceny mínus snad 20%.
    Jsem rád, že to funguje a neřeším.

Obchoďák ti udělá cenu do 300,-Kč bez daně za neomezený tarif a něco málo GB dat. A nebo si kup Tesco mobile, tam máš balíček "Neomezeně" za 399,- při platbě kartou 299,-Kč ;-) Je to síť O2, takže to zvládne tisíce SMS.

T-Mobile - tarif **Měsíční paušál 1 GB Plus ** k tomu balíček : Neomezené SMS T-Mobile .
    Cena 265 bez (je to v magentě).

Mě nejlépe vychází ČEZ Mobile. Nyní mám všechny dohledové sim karty právě u nich.

redmax Na pár SMS do roka je IMHO nejvýhodnější Kaktus.

Není to pár SMS, je to cca 12-13000 ročně. Upomínky z IS lidem že jsou po splatnosti, dohledy sajtů atd.

svestka Psal jsem v reakci na ty dohledové SIM karty.

Za mě se doporučuji vyhnout VF - O2 + TM mají v podmínkách, že "moc" je nad 10k SMS měsíčně, u Vodafonu člověk neví nic.

U T-Mobile jde za 255 měsíčně flat s 1 GB dat (a pak 256 kbps), možná to jde pro firmy i za míň, to netuším, já jako běžný zákazník mám na to 50% retenční slevu.

jcltm Tomu nevěřím, když Kaktus je jen předplacenka. Tak se musí určitě co půl roku dobíjet kredit v nějaké výši.

m4rk3J Dík, mrknu na VOP u Kaktusu, tohle se hodí. O tom jsem fakt nevěděl.

redmax SMSka za korunu pade, kredit dobiješ jednou za rok min. 50 Kč. Na malé objemy SMSek (alarm, dohled...) naprosto ideál.

Dost jsem si s tim hral. Cca 10000 mesicne je strop u vsech. Obchodak od T-mobile nasliboval hory doly ale pak mi to po cca 10000 mesicne urizly bez varovani a jeste delali tlaky. Rozhodujici je taky rychlost, kterou to tam chcete sypat. Chvili fungovala diverzifikace mezi vic sim rozhazenych po kraji, ale nakonec to urizly vsechno ze dne na den a natlacili me do sms gateway (primy napojeni do sms centra) ale to pro vase ucely dohledu neni zrovna idealni.

Máme 3 SIM od 3 operátorů (O2, Vodafone, T-mobile), rozdělujeme SMS mezi modemy a zatím nám nic neodpojili. Dříve se to dělo často.

Kedze operator ma na dorucenie SMS do vlastnej siete nulove naklady, a na dorucenie do cudzich cieti ma realne (nenulove) naklady, rozdelenie SMS podla operatorov a dorucovanie vzdy len do vlastnej siete toho ktoreho operatora by mohlo vadit operatorom najmenej.

Problém v dnešní době je zjistit, u které opice to číslo je.

📡 Telekomunikace.cz