• Konfigurace
  • Zprovoznění OpenVPN klienta na iOS / iPhone

Zdravím, chtěl bych se zeptat zkušenějších, zda-li a jak se vám povedlo zprovoznit/importovat profil na iOS openVPN klienta, pokud na Mikrotiku provozujete vlastní openVPN server.

Server bez problémů funguje pro Win klienty, pro klienty Mikrotik, Android... Zádrhel nastane při pokusu o přidání ovpn profilu, mám nachystány/označeny soubory *.ovpn, *.crt, *.key, secret.... Aplikace asociuje openvpn, který přidá k seznamu profilů.
Při klidnutí na ADD se objeví chybové hlášení, že musím současně přidávat i *.crt, *.key, secret...což jsem měl (minimálně jsem je označil ve výběru).
Prošel jsem si nápovědu na openVPN, ale bez úspěchu.

Děkuji a přeji fajn dny

zdeneksvarc změnil název na Zprovoznění OpenVPN klienta na iOS / iPhone .

Nez prisel Mikrotik s ROS v.7 a ja vsude presel na Wireguard, provozoval jsem OpenVPN server na nekolika Routerboardech a proti nim klienty na nekolika iPhonech. Matne si vzpominam, ze mi s konfiguraci hodne pomohlo nejake video. Az budu u notebooku mohu se Ti podivat, jestli jsem si nekde neulozil odkaz. Ale nemohlo to byt slozite, kdyz jsem to dal i ja 😁

_stepan Není jednodušší to hodit všechno do toho ovpn souboru? Jeden soubor a míň starostí. Tak by to mělo šlapat bez problému.

rosak moc děkuji, po videích jsem taky koukal, ale našel jsem pouze návody na nastavení klientů placených verzí severů které provozují openVPN.

martas do toho ovpn nedostanu certifikát a klíč, nebo nevím jak na to...

vyřešeno, mohu poskytnout funkční *.open pro IOS.

📡 Telekomunikace.cz