plně soběstačný jo? mám ti vytáhnou záznamy z deseti goodwe elektráren (většina 10kW) jak nejsou soběstačný? a jak už kolem půl noci jsou na suchu? někteří ještě mnohem dříve. Ale jistě, jeden to má asi pro parádu protože má obecně celodenní spotřebu domácnosti kolem 0 takže ráno ještě má v bateriích 80%. Světlá výjimka.

hapi Tak to je pak chyba návrhu. 😄 Osobně mám 10kW FVE. Kdybych neměl EV a nepotřeboval občas narychlo nabít, tak jsem teď přes léto plně soběstačný. Za 06/2024 jsem vyprodukoval nějakých 1290kWh z toho 410 kWh poslal ČEZu. 66kWh jsem si vzal pak kvůli potřebnému nabití EV zpět. Baterie mám s kapacitou nějakých 20kWh, to stačí na to abych nebyl na suchu... Ale jak píšeš, tohle je usecase pro parádu se spotřebou 0. 😅

Tento měsíc zatím vyprodukováno 1000 kWh, z toho spotřeba 550kWh. Z ČEZu jsem vzal rovnou 0.

Mam v dohledu 20x FVE do 10kWp 13kWh v baterkach a až na jednu vyjímku jsou od kvetna sobestacny.

Ale však vůbec nejde o soběstačnost. Jde o to, jestli pustíte přetoky ven nebo ne. Pokud ne, super. Ideální pro obchodnika na odchylku, ideální pro tebe protože nic neplatis.

Ale většina FVE začne přetoky chrlit kolem 12:00, kdyz se nabijí baterky a domácnost nemá spotřebu….

• TTT replied to this.

Přetoky řeší ČEZ distribuce smlouvou a odchylku řeší prodejce elektřiny. V tomhle případě INNogy

• cmgn replied to this.

helapc ne ne. To není pravda. Technologicky sice řeší přetoky distribuce, ale obchodně a odchylku ten, kdo je vykupuje. Čili obchodník.

Distribuci de facto vůbec pretoky nezajímají jinak, než že rezervuji výkon v soustavě. Ale kolik jich za měsíc pritece je nezajímá, pokud to nepřekročí rezervovany výkon.

cmgn

1. jde o poplatek za SPOTŘEBOVANOU elektřinu
        2. pokud má prosumer v létě nulovou spotřebu a v zimě jede podle TDD (a navíc má průběhové měření) –> dá se asi celkem dobře odhadnout spotřeba –> obchodník by měl být schopný nakoupit potřebné množství –> neměl by mít žádnou dochylku –> proč musí zrovna prosumer platit dvojnásobný poplatek?
        3. když mám dodavatele innogy, ale elektřinu prodávám někomu jinému (nebo jí budu sdílet), budu taky platit dvojnásobný poplatek?
        • cmgn replied to this.

TTT
          1) to nikdo nevyvrátil a souhlasí to.
          2) protože to tak vůbec být nemusí. Nikdo to obchodníkovi negarantuje. Takže obchodník musi předpokládat nejhorší scénář, čili že mu budete s FvE způsobovat velkou odchylku.
          3) podle mě NE pokud prodavas někomu jinemu na druhem EANu. Podle mě ANO, pokud budeš sdílet. Ale těžko říct. Třeba to innogy vzalo tak, že pokud máš FVE, tak je sere nejen přetok, ale i neodběr. Tqkže pak by to bylo ANO i ve chvíli, kdy prodavas pretoky jinam.

Ale Sorry. Nejsem vaše maminka, přečtěte si podmínky přesně :-)

Já jenom rikam, že zakaznik s FVE ovlivňuje odchylku OPM daleko víc a daleko nepredikovatelněji, než ten zakaznik, co FVE nemá a dá se predikovat na základě TDD

Dop*dele už, konečně jsem měl klid, všechno fungovalo, rychlosti na fyzických limitech metalické linky a rub v 6. měsíci download z 205 na 180 Mbit a teď čtu co za tím vězí. A nejsmutnější na tom je, že jsem přehodil lidi z 365internet na Metronet a sliboval jim že už bude klid. Proto už na ty malé babráky všichni rezignují ... ve finále všichni skončí u velké trojky.

Xeev Nevím, zda bych to zatím na Dragon sváděl... ty linky furt provozuje stejná síť, která se dle všeho nezměnila. Já sám osobně zatím nějakou negativní změnu nepozoruji. Internet mám zaplacený do konce listopadu, tak jsem zvědav.

• Xeev replied to this.

PetrCZE Čas degradace koreluje se změnou majitele a CETIN mě ohledně změny rychlosti taky odkázal na poskytovatele.

Xeev Aha, zajímavý. Pokud budeš psát na Dragon, dej prosím vědět jak jsi pochodil. Osobně mě zajímá, jak se budou stavět z těmto ex-Metronet DSL službám.

Xeev No hele je pravda že poslední dobou taky pozoruju na přípojce od Metronetu co dříve dala 120/25 nějakých 115/15...
                Na druhou stranu, jiná přípojka už je zrychlená a jede mi 252/50...

Já teda musím říct, že doma se mi to drží stále na totálním maximu (250/25).

Dragonu jsem se ptal ohledně upgrade tohoto profilu (tzn. --> 250/50), zda se to bude týkat automaticky i nás ("ex-metronet") zákazníků a bylo mi řečeno, že ano.

Tak uvidíme..

Ale zajímá mě, jak to bude dál s dosavadníma službama typu IPv4 zdrama atd. U nových asi celkem ztrácím iluzi, že by to pokračovalo 🥲🥲

Ví někdo vůbec, jestli bude tedy možné dál přes Dragon objednávat nové xDSL přípojky? Protože buď jsme blbej, nebo to na těch jejich stránkách není...

jcltm Díky za info...Já tam psal dotaz a měřil předevčírem a to bylo ještě při starém. A teď koukám ž to mám taky zrychlené 😅. Děkuji, jinak bych si toho asi do 1.8. nevšiml 😅..

Psal jsem na Dragon dneska další dotaz, jak to bude během podzimu, kdy se mají služby přesmluvňovat (právě ohledně IP adres, cen atd.). Tak mě zajímá výsledek..

A mám takový pocit, jestli na tohle nějak nereaguje O2, protože dneska, z ničehonic náhodně telefonát s novou "výhodnou nabídkou" internetu...kde vychází nová nabídka s internetem 250/25(50) o pouhé 200 dráž než stávající (kde máme pouze telefony)....Tak doufám, že to dopadne tak, že bude rozumné zůstat u Drogonu. Protože to poslední co chci, je mít internet od po*raných kyslíků...

Nemáte někdo případně nějaký tip na jinou ověřenou alternativu?

nosek_tomas2004 Zajímavé že IP adresy býv. Metronetu jsoupřevedeny pod společnost DATAMAT CZ s.r.o., která má jiné majitele než Dragon Internet...

nosek_tomas2004 Nemáte někdo případně nějaký tip na jinou ověřenou alternativu?

Bohužel IMHO není za dobrou cenu...

jcltm Navíc Datamat patří původním majitelům Metronetu... něco tam plánované je, neboť původně to s.r.o. patřilo pouze 2/3 a před akvizicí se do s.r.o. přidal i ten třetí.

Ale taky kdybych měl ASko s tolika prefixy, tak bych za něj bojoval až do roztrhání těla. 😃

📡 Telekomunikace.cz