Tak nakonec jsem objednal Alder Power 1000w ups otestujeme změříme zvlnění a sinusovku a jestli to korektně přepíná na zálohu , je to cenově asi nejlepší sice to je zase polská značka ale vypadá to že by to mohlo být něco lepšího uvidíme kuchneme to a porovnáme dle obrázků ups volta a jsem zvědavý jestli to jen není přeznačený volta , rozhodl jsem se pro to že do Alderu nemusím bastlit nějak externí batt kterou mám agm olovo 140Ah , takže i očekávání výdrže aspoň 3h bude splněno při odběru 300w , a dovolil bych si nesouhlasit apc už nejsou taky co bývali , stačí nějaké přepětí a apc ups ti uplně vypne a musíš dojet ručně ji nastartovat , aspon u těch do 10tis to tak bývalo , a taky chápu že lze zvolit lepší ups ale rozpočet je napjatý a všechny online ups do racku s dohledem je 20tis a výše s nějakou pár desítek minutovou zálohou (což by se muselo připlatit za batt) , na dohled se použije mikrotik kdy pošle mail že mu spadl eth port kde se dá dohledový pingátko a uptime kuma v dockeru která umí taky reportovat a pingat a vždy ten server někdo vzdáleně vypne přes idac nebo napíšu nějaký bash script do win serveru aby jsi pingal pingátko a když se nedopingá tak za 2h server vypne.
Jednoduché levné , hold je to tak když koupíte drahé wifiny , routery a server , + strukturka vybudovat , aby to jelo dobře a něcem co vydrží , tak peníze v rozpočtu vám nevyjdou na slušnou UPS.....