miract https://www.novinky.cz/clanek/internet-a-pc-starlink-postihl-globalni-vypadek-40531726#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=abtest288_local_box_varB&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
misho Zaujímalo by ma ako to funguje. Ako môžu niekde do tak vela satelitov posielať nejaký uplink z nejakých pár miest po zemi... Zamýšľali ste sa niekedy nad tým? Ako keby tobolo intranet, okej... Ale tu mi to nejak nevchádza...
gemb misho co sa cudujes, vsetko a vsade je podhodnotene a potom sa setri...kazda jedna firma...neriesi sa to dokedy nieje problem ako vzdy.
selic Nemáte zkušenost, jestli přes starlink bez dalších opatření pojedou platební terminály? Při posledním blackoutu spřátelenou firmu vypekla mobilní záloha a tak zvažujeme, že bysme napůl pořídili starlink jako zálohu.
jenda_master selic asi neni duvod proc by ne. Jsem ze severu cech pripojen k popu ve nemecku. A ve vsech vyzkousenejch tarifech jsem dostal “prazskou” IP.
Martinez23 @selic Mal som Starlink ako backup na jednom evente (Slovensko), bolo tam zopar platobnych terminalov a islo to ok. Pridelilo nam to "bratislavsku" IP adresu.
Jodle To záleží na bance ne? Nebo Starlink má české ip adresy? Když měla fí… banka DOS úroky tak zablokovala myslím zahraniční ip adresy